Tuesday, February 3, 2015

"Paleodieet" :P

Liha tagaplaanil, kapsad pannil, kartul ja sibul ootamas.
"Paleodieet" on jutumärkides, sest mul pole õrna aimugi ühegi dieedi kohta kuna olen alati söönud seda mille järgi isu tunnen ja kui palju just jaksan - nagu koopainimene kunagi. Igatahes minu ettekujutus ürginimese toidulauast paistab ilmekalt vasakpoolselt pildilt :)
 
Täna poes enam ei suutnud oma ihasid taltsutada ja krabasin letist korraliku kahekilose sealiha käntsaka.  Mõtlesin, et kuna kaasat pole kodus saan endale ise valmistada tõeliselt ebatervisliku koopainimese eine :) Kõigepealt muidugi kerge uinak nagu ürginimesele kohane jahilt saabudes.
 
Ärgates panin raudpanni tulele ja lõikusin lihatüki viiludeks. Pann muidugi ei vastanud vajalikule suurusele, liha pidin neli raksu praadima, enne kui kartuliteni jõudsin. Rasva oli igatahes piisavalt eraldunud, et jagus nii kartulite, kapsa, sibula kui porgandi jaoks. Ainus probleem, et ei kujutanud ette, palju soola vaja lisada. Tegutsesin ettevaatlikult, sest teatavasti saab alati juurde panna aga vähemaks võtta võimatu. Esimesed lihatükid olid magedad, järgmised said parajad.
 
Maitsesime praadimise käigus Kokoga kahepeale ja jäime paksult rahule. Liha pannil oli mõnusalt pehme ja mahlane. Kokkuvõttes tuli see "ühikatoidust" koopainimese dieet väga nämm. Isegi pirtsutajast pisem laps, kes alguses kohkunult teatas, et oma kogenematuses rikun panni ära lihast rääkimata, näksis hiljem veidi ja tunnistas, et suht söödav. Koko vingus pidevalt jalus ning sai ka paar pekisemat tükikest autasuks minu tingimusteta toetamise eest.
 
Lõpuks peale kahepoole tunnist köögi epopöad sain mahti maha istuda ja tardrikutäit nautima asuda. Rasvast nämmi aitas alla loputada kohalik gurmeeõlu. Paraku palju ei jaksanudki süüa, sest toiduvalmistamise käigus olin ju pidevalt maitsenud, kas ikka hea. Kokkuvõttes peab mainima, et ainsaks ebameeldivaks aspektiks kogu ürituse juures oli ajakulu. Kogu mu tavapärane vaba teisipäeva õhtu, mil kombeks arvuti taga sõda pidada, läks kõhuorjuse nahka vett vedama.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!