Thursday, February 5, 2015

Veerand mõistust läinud :P

Täna juhtus jah sihuke asi, et tõmmati tarkusehammas välja. Õnneks on mul kolm veel suus nii et kolmveerand tarkust jäi ehk alles. Operatsioon ise kulges suht kiirelt ja valutult. Paar postitust tagasi kirjutasin, et hammas hakkas just enne suusatama minekut valutama. Järgmine päev läksin hambaarsti juurde, õnneks sain erakordselt kohe ette, sest lumetormi tõttu mitmed kliendid jäid tulemata. Arst viskas pilgu peale, tegi röntgeni pildi, ütles et põletik, kirjutas portsu antibiootikume välja, et nädalakese vastu peaks kuni järgmise visiidini. Vihjas, et proovib arstida aga võimalik et peab välja tõmbama.
 
Võtsin tablette kohusetundlikult, antibiootikume esimest korda vist kümne aasta jooksul. Hoidis hamba parasjagu talutavas vormis, pakitses aga ei valutanud ega seganud ka karates käimist. Täna läksin arsti juurde tagasi. Vaatas suhu, nokitses veidi oma metallorkidega ja teatas, et peab ikka välja tõmbama. No mis teha, sina spets, loodetavasti tead mis õige otsus. Ma enamasti usaldan asjatundjaid ja ei proovi end interneti tarkuste abil iseseisvalt arstida nagu mõned tavatsevad teha.
 
Sain sutsaka süsti, siis veel paar ja võttiski tangid kätte. Mul on ka hiljem hammast välja tõmmatud aga seni on siiski meeldejäävaim teismeliseeas toimunud purihamba eemaldamise protseduur. Arst oli pisikest kasvu naine, kes nägi pea tund aega vaeva, et hammast lõualuust välja murda. Vahepeal rippus lausa tangide küljes aga hammas keeldus kangekaelselt välja tulemast. Viimases hädas toksis miski peitliga hamba ümbert lõualuud killukaupa vähemaks. Poole protseduuri ajal sai tuimesti mõju otsa nii, et viimased paarkümmend minutit sain hea ettekujutuse mis tunne võis olla KGB piinakambris. Sarnasust lisas tõsiasi, et nõukogude noor ei tohtinud nõrkust välja näidata ja valu üle kurta :)
 
Vaimus valmistusin ka nüüd pikemaks operatsiooniks, olin ju enne kuulnud, et arst palus registratuuris minu tarvis kolm ühikut aega kinni panna. Tangid läksid ammuli suhu ja tundsin kui need hamba ümbert kinni võtsid. Veidi kangutamast ühes suunas, veidi teises suunas. Nats loksutamist ja veel veidi kangutamast. Korra hakkas juba korralikult tunda andma kui tohter vägevamalt sikutas. Nõjatus korraks seljatoe najale puhkama ja võttis marlitopsu, et verd puhastada nagu arvasin. Hammusta kinni andis teada, alles siis sain aru, et oligi tehtud. Mis mõttes, kokku läks vähem kui minut ja õige pisikese valuga - see oli tore üllatus.
 
Anti kaasa mõned marlinutsakud, et neid hiljem kodus vahetada ja soovitati vajadusel ka mõned valuvaigisti tabletid võtta kui tuimestus üle läheb. Praegu juba neli tundi möödas ja olemine täitsa normaalne, pakitsus tühjas hambaaugus suht tagasihoidlik, pole miskit rohtu vaja. Söömisega ainult oli probleem, isegi küpsist ebamugav näksida. Kaasa oli kallis ja tegi kaerahelbe putru mis maitses oivaline üle pika aja.
 
Päevakajalistest välispoliitilistest asjust tuleb ära märkida märguandmise Kreekale, et laene andeks ei anta. Euroopa keskpank enam Kreeka panga võlakirju ei tunnista. Vaatame, kas helleenid neelavad oma uhkuse alla ja elavad edasi kokkuhoiurezhiimis või visatakse nad suure pauguga Eurotsoonist välja.
 
Ukrainas käisid visiidil nii USA riigisekretär kui Saksa kantsler ja Prantsuse president. Esimene neist tegi avalduse, kus rõhutas rahumeelse lahenduse vajadust kuid vihjas varjatult, et kui Venemaa jätkab relvastuse ja meeste viimist Ukrainasse on lõpuks ka USA sunnitud seda tegema. Euroopa esindajad olla tulnud uue vana Minski rahuplaaniga, mis pidada kõigile vastuvõetav olema. 
 
Ma tõepoolest ei kujuta ette, et nad tõsimeeli loodavad Venemaalt järgiandmisi, võimalik et tegu lihtsalt visiidiga, millega proovitakse näidata, et tegime mis võimalik, rohkem diplomaatilisel teel ei saa. Viimasele vihjab nii Hollande ütlus, et diplomaatiat ei saa ainult ühepoolselt ja lõpmatuseni ajada ning ka Ukraina peaministri väide, et kaalumisele saab tulla vaid variant mis tunnistab Ukraina territoriaalset terviklikkust kaasa arvatud Krimm. Nende ütluste alusel ei näe mina küll mingit võimalust, et Moskvas homme läbimurre tuleks.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!