Sunday, March 8, 2015

Jäävihm lumel

Koko tagaaias jääkoorikuga lumel
Teisipäeval saime esimest korda Torontos rohkem kui kuu aja jooksul kübe üle 0C temperatuuri. Sadas alajahtunud vihma, mis igasugused pinnad jääkoorikuga kattis. Lumele jättis paari millimeetri paksuse jääkihi, ilus vaadata aga tekitas koerale suurt segadust kui too jooksu pealt läbi vajus ja uperkuuti lendas. Auto akendelt jää maharaiumine polnud üldse nii lõbus tegevus. Paar aastat tagasi muretsetud kraabitsaga kulus mul oma veerand tundi akende puhastamiseks. Esiaknast käisin korralikult üle, küljeakendele ja tagumisele kraapisin kitsa pilu, piisava, et oleks aimu mis selles suunas toimub.

Jäätunud vihmaveetoru
Loomulikult oli liikluses totaalne kaos aga lisaks ka õige palju elektrikatkestusi kuna jääkihiga kaetud alajaamad läksid põlema. Meil seekord vedas, elekter kordagi ära ei läinud. Seoses rekordilise külmaga on olnud hulgaliselt vee probleeme, linna torud maa all lõhki külmanud. Meie omad vist piisavalt sügaval, seni ikka kraanist niriseb ehkki sõna otseses mõttes jääkülma vett.

Päike on siinmaal piisavalt soe, et isegi korralike miinuskraadidega keskpäeval katusel olevat lund sulama panna. Tulemuseks pirakad jääpurikad, mida olen juba mitu korda pidanud maha lõhkuma, et need oma raskusega vihmaveerenne maha ei murraks. Vihmaveetorust tuleb välja justkui tardunud jääkosk.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!