Monday, March 16, 2015

Pull Putini moodi

Kahju, et seoses viimasel ajal pidevalt suusatamas käimisega pole mul olnud aega pöörata tähelepanu Kremli pisikese sitapea tempudele. Ma olin kogu aeg veendunud, et temaga miskit erilist lahti polnud. Esiteks selle pärast, et umbrohi ei sure nii lihtsalt ja teiseks põhjusel, et nii hea uudis lihtsalt ei saa tõsi olla. Ilmselge, et oleks miskit tõsisemat lahti, siis oleks sellest lääne suurriikidel aimu olnud ja isegi kui nad oleks vaikinud, poleks teatavad ettevaatusabinõud meediale märkamata jäänud. Ühe riigi president ei saa ka kõige parema tahtmise korral teadmata kaduma minna, temaga koos liigub lihtsalt nii palju inimesi ainuüksi julgeoleku tagamiseks, et see ei jää välisriikide luureorganeil märkamata. Pealegi on ka praegu Kremlis kindlasti lääne spioone, kes vajalikku infi annavad.
 
Oma tagasitulekuga valmistas ta mulle pettumuse, liiga igav ja tavaline. Oleks minu teha siis soovitanuks järgmise triki. Kõigepealt hakatakse õhtul vene raadiost ja televisioonist "Luikede Järve" üle kandma, ilma mingisuguste kommentaarideta, nii tunnike järjest esimese vaheajani. Rahvas, poliitikud, analüütikud ja igasugused muidu isehakanud asjapulgad, nii pooldajad kui vastased lähevad hulluks. Milline suurepärane võimalus saada aimu nii oma rahva ja ametnike kui ka välismaa suhtumisest. Ja just esimese vaheaja juures keeratakse kaamerad loozhi poole kus Putin isiklikult rahulikult koos oma uue silmarõõmuga shampust limpsib. Vat see oleks alles vägev meediatrikk!

2 comments:

  1. Eks selle kadumiseteemaga ole nii ja naa. Ise arvan, et tema kadumine ei pruugi olukorda sugugi paremaks muuta. Alati võib hullemaks minna. ☺
    Teine asi on see, et vaadates eilset ülesastumust oli näha, et kõik ei ole korras. Ta higistas hirmsasti ja muudkui sibeles. Ise kaldun arvama, et see seljavalu jutt võib isegi tõsi olla. Midagi tal eile igatahes viga oli. ☺

    ReplyDelete
  2. Mina arvan, et ega palju hullemaks enam minna ei saa, kui venelased püstihullu pukki ei pane. Samas elab võimueliit ja nende pered siiski välismaal, Venemaalt lihtsalt varastatakse oma varandus. Keegi neist ei taha läände kanditud varast ilma jääda või sõja puhkemisel enesetappu teha. Küllap nad ise tassivad Putini jalad eest Kremlist välja kui too oma bluffimisega pilli lõhki hakkab puhuma, ja see juhtub enne kui ükski haigus tüüpi murda jõuab.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!