Wednesday, April 8, 2015

Puude ja Koera pügamine ning Video monteerimine

Keel väljas hooga mäest alla,
tegu moblaga võetud videokaadriga
Munadepühade nädalavahetus oli mõnusalt pikk, neli päeva järjest vaba. Reede varahommikul põrutasime kambaga suusatama, kes teab kauaks ilmasid jagub. Mägi täitsa mõnus ehkki sula ilma tõttu pehmevõitu. Enamus päevast päike, alles enne lahkumist tõmbas pilve ja tagasisõites hakkas tibutama. Mäel olles sai veidi julgemalt õllekest võtta, sest koduteel lubas laps roolis olla. Filmisin viimased videod, tänu soojale ilmale polnud ka plikal midagi selle vastu et kindad käest võtta ja mindki sõidu pealt jäädvustada. Pärast muidugi selgus, miks ta nii varmalt nõus. Koos sõbrannaga kommenteerisid mu sõitu irooniliselt ja valju häälega. Aga kodus vaadates oli see päris naljakas.

Meie kamp, mina, Kata, Mari, Aivar
Tahtsin hooaja viimased videod veidi vingemalt kokku monteerida ja lasin kaasal Coreli professionaalse videotöötlus programmi peale panna. Natukese ajaga selgus, et ehkki võimalusi pakub see ohtralt rohkem, pole tegu Windowse Moviemakeri sorti iseenesestmõistetava programmiga. Tollega polnud vaja suurt miskit mõelda, loogika väga lihtne ja kasutajasõbralik. Coreli programmiga maadlesin kui algaja, pidevalt pidin käima kaasat tülitamas kuidas seda või teist asja teha või miks see nii ei tööta. Kolme tunnise pusimise peale sain videojupid oma projekti laetud aga sujuvalt kokku monteerida ei jõudnud. Kavas ka juttu peale lugeda vaatamaks kuidas see kostab. Igatahes toorest asja üles ei hakka riputama, peate veits ootama, vaatame kas tuleb piisavalt palju vingem kui windowsi omaga tehtu, et kogu seda vaeva ära tasuks.

Kaasa oli kodus koera ette võtnud, et tollele suvisemat välimust anda. Kui Kokole miski ei meeldi siis karvade pügamine on looma arust kindlasti üks jubedamaid piinamisvahendeid. Pügamismasinat nähes pistab elukas plehku ja tuleb siis suure vaevaga kusagilt laua või voodi alt urisevana välja lohistada. Kui töö käib, ta eriti agressiivne pole, pigem lepib stoiliselt, et kui just peate mind piinama eks ma proovin siis välja kannatada. Vahel kui saab veits karvustada, üritab masinat naksata, aga meie peale kuri pole. Peale lõikust hoiab tavaliselt kaasast sel päeval eemale ja poeb minu jalgade taha peitu või lausa sülle.  

Koera talvekasukas põrandal 
Laupäeval lõikusin õunapuid, viimane aeg, sest maa hakkab juba sulama. Ilm oli suht talutav selleks tegevuseks. Võtsin kohe julgelt, et poleks jälle järgmine aasta puu otsa asja. Niikuinii kavas neid kasutada rohkem uute viinamarjade looduslike tugipuudena. Kirsil võtsin tipu maha, see hakkas täitsa käest minema. Parasjagu kirsi otsas olles helises mobla, töölt helistati, et pühapäeva ööseks on pakkuda ületundide vahetus, mõtlesin momendi ja võtsin vastu. Alles moblat kinni lülitades meenus, et pühapäeval ju läheme tuttava tütre sünnipäevale. Ähh pole hullu, saan hakkama. Alla ronides alustasin okste laasimisega, et kompaktsemalt puurisu kokku pakkida, siis mugav suvel grilli peal ära põletada. Lootsin, et õhtul jääb aega video kallal nokitseda, aga kus sa sellega, liiga kutu olin, parema käe muskel saagimisest valus. Vaatasime hoopis eesti sarju nagu "Kalamehed Siberis" ja "Köök".

Pühapäeval panin viimased oksad kokku ja kerisin kahe ajal magama, et öösel pilti eest ei viskaks. Pisem laps läks karatesse pühapäevasesse mustade vööde trenni, karate pühadest ei hooli. Koko puges mu kõrvale, jäingi tuttu ja sain kaks tundi und. Poole viie paiku autosse ning sünnale. Probleem tekkis sellega, et õllepoed kõik pühade puhul kinni, piinlikkusega toppisin kaks viimast "Grolshi" ning keldrist valitud veini kotti, normaalselt ikka kombeks vähemalt sixpackiga laekuda. Tavapärane lobisemine ja õllelurpimine ning heaparema eesti toidu näksimine. Peremees oli ise ülimaitsva pasteedi valmistanud.

Juba üheksa paiku hakkasime end minema sättima, sest kaasa pidi mu kümneks tee pealt tööle maha laskma. Jõudsime kenasti vaatamata väikesele teeremondiga seotud seiklemisele. No muidugi oli tegu meie asutuse tüüpilise organiseerimatusega. Inimesed olid välja kutsutud aga tööd polnud, osa saadeti koju tagasi, meie kui veidi kõrgema positsiooniga asjapulgad molutasime niisama ja tukkusime aja hommikusse. Vahepeal vahtisime masinaid ka, aga msikit suurt teha polnud peale niigi puhaste printerite ülepuhastamise.

Laupäeva hommik oli petlikult paljulubav !
Esmaspäeval oli algselt kavas mäele minna aga muidugi polnud minust asja ja sõber ei viitsinud üksi minna. Ilmaennustus lubas kolmapäevaks, neljapäevaks ilusat külma ilma, läheme siis. Esmaspäev vajus kuidagi näppude vahelt läbi suurt miskit tegemata. Vahtisime telekat ja lõõgastusime niisama. Õhtul uuesti ilmateadet vaadates tekkis tahtmine ilmajaamale pomm panna, ennustus oli kardinaalselt sitemaks muutunud lubades terveks nädalaks sooja ilma ja vihma. Täna kolmapäeval tuli vihma kui oavarrest, aias pole enam kübetki jääd järgi kuhu õlut jahtuma panna.

Hommikul juhtus miski jama FB androidi äppiga, ei saanud kuidagi moblaga ühendust samas kui arvuti kaudu funksis normaalselt. Tööl hakkas kohe igav, üle mitme päeva tegin sudokusid. Meie ülemus pani välja teate, et läheb pensile, üldine arvamus oli: pidu on läbi, naudime head elu kuni saame. Kodus jurasin pliidiga, homme proovin lõpuks selle nässu läinud praeahju luku kusagilt poest leida ja videote kallal töötada. Kui mitte enne siis nädalavahetusel loodetavasti saan valmis, tuleb jälle kolm vaba päeva jutti.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!