Tuesday, May 5, 2015

Maikuu gripp

Arktiline meemari õitsemas
Eelmine aasta ostsime, ehk saame
see aasta marju maitsta
Muud moodi ei oska seda tõbe kutsuda. Mina olin esimene, kes pisiku külge sai. Juba eelmine esmaspäev tundsin end haiglasena ja ei läinud õhtul trenni. Öösel oli juba päris nadi, hakkasin köhima ja ei saanud magada. Teisipäev kolmapäev köhisin nagu hobune aga kurk mis mul tavaliselt valusaks läheb seekord eriti tunda ei andnud. Võtsin mingeid gripinähtude leevendamisrohtu, ööseks üht ja päevaks teist karva, mis tegid elamise paremaks.
 
Tööl käisin edasi, sest mis vahet kas vedelen kodus ja tunnen end nadisti või vedelen tööl, seal vähemalt saan makstud halva enesetunde eest :) Neljapäevaks olid ka kaasa ja vanem plika haiguse üles korjanud kui mul juba parem hakkas. Meie nädalavahetuseks kavandatud matkamine läks vett vedama. Vabad päevad möödusid köhakooris, mind see üllataval kombel ei seganud, magasin kui ront.
 
Üldse tundus, et põdesin kõige kergemalt ja kaasal oli haigus kõige hullemini kallal. Tema pole õige pikalt tõbine olnud, paistab et sai ühe raksuga takkajärgi kõik kätte. Ainult pisem laps on seni tervelt pääsenud, loodetavasti jääb ka nii, tal suht kiire koolis. Kaasa riputas oma blogis üles tüdruku poolt kokku pandud video, mis minu arust oli täitsa profilt tehtud. Ise ma küll oma suusavideotega nii hästi hakkama ei saanud. Plika oli päris õnnelik saavutuse üle, täna pusib sama projekti teise osa kallal. Tal väike eelis kaaslaste ees, sest enamuse läpakad või arvutid ei jaksaks korralikku videotöötlusprogrammi jooksutada.
 
Võtsin vabu päevi, et aias askeldada ja maja remontida aga ehkki haige enam polnud siis hirmus roidumus oli kallal, millest kuidagi üle ei saanud. Isegi koeraga jalutuskäik väsitas ära. Iga päev olen lisaks pikale ööunele ka paar korda keset päeva voodisse põõnama roninud. Kokkuvõttes sai 4 päevaga garaazh koristatud, aias tomatimaa ümber kaevatud ja suure mooruspuu oksi saetud. Muru maja ees juba nii kõrge, et vanem laps pidi esimest korda sel aastal niidukiga üle käima. Loodetavasti homme jõuan koos tüdrukuga allkorrusel veidi seinapaneele panna ja ehk isegi vannituba lõpetada.

3 comments:

  1. Ma ei teadnudki, et Kanadas mooruspuud kasvavad. (Vancouveri kandis ehk veel, kuid mujal...) Minu jaoks on see puu alati lõunamaaga seondunud. Ja kannab moorusmarju ka või?

    ReplyDelete
  2. Mooruspuu kannab edukalt marju, suht lääged. Aga meil ka kiwid, viinamarjad, enne oli aprikoosipuu. Toronto on lõunamaa, 45 laiuskraad sama mis Põhja-Itaalia ;) Ja jääkarud ei hulgu tänaval mis ameeriklaste üldlevinud arvamuseks :D

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!