Sunday, May 31, 2015

Väliseesti Sohvaturistid


Viiulikontsert tagaaias kiwide ja viinamarjade varjus
Eelmine esmaspäev saabusid meile külla esimesed väliseesti sohvaturistid. Tegelt oli tegu muusikute segagrupiga, kellest üks Islandilt, üks USA'st ja kaks hoopis Eestist. Olid lennanud New Yorki, seal kontserte andnud ja saabusid nüüd autoga Torontosse.

Selgus, et sel päeval polnud neil miskit plaanis, nagu eestlastele sobilik oleks pakkunud õlut, aga minu varud olid otsas, sõitsime koos kärakapoodi ja ostsime hulga eri marke katsetamiseks. Tagaaias asusime agaralt korkima, ehkki jutt jooksis soravalt ka ilma õlleta. Vaheldumisi sai lobiseda ja muusikute etteasteid kuulata. Tõepoolest vägev on oma aias elavat viiuli ja akordionimuusikat kuulata. Istusime ülal üle kesköö, mul hakkas juba mure tekkima, et kui nii jatkub kas saan ikka järgmine päev üles.

Kutsa võttis kohe omaks
Teisipäeval saabusid tüübid nii hilja et meie juba magasime. Viisakas seltskond, kobis vaikselt tagaaeda ja luristas seal õlut kuud ja tähti imetledes ning sooja suveõhtut nautides. Kolmapäeval polnud nad jaksanud hommikul kuhugi minna. Kui saabusin panime lõkke peale ja hakkasime vorste grillima ise samas kesvamärjukest kõrvale limpsides. Kaasa tuli ka varem töölt ära, et meie pundiga liituda, sest muusikutel oli juba kuue ajal esinemine plaanis.

Õhtul enne trenni käisin õllepoest läbi, et neil öösel tagasijõudes kurk kuivaks ei jääks. Mul oli plaanis viimane õhtu koos nendega aias istuda, aga peale väsitavat trenni kukkusin ära ja jäin magama. Läbi une kuulsin kui koer pistis lõugama, ei teagi mis kell oli kui nad sisse lasin ja ise voodisse kerisin. Hommikul alles meenus, et olin unustanud neile külmkapis olevast õllest rääkida ja nemad viisaka kasvatusega polnud muidugi ise julgenud võtta.

Hommikul neid enam ei näinud aga kaasags puhusid enne tolle tööle minekut sõnakese juttu. Sellist meeldivat seltskonda võtaks alati hea meelega vastu, toobki meie tavapärasesse Toronto ellu veidi värskust ja kodumaa mekki. Islandi esindajat näen usutavasti Eestis, sest tema korraldab juulikuus väliseestlastele kokkutuleku, kuhu olen minagi kutsutud. Lisaks lubas ta kukeseene ja muraka häiret anda, kui need Lõuna-Eestis valmis saavad.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!