Saturday, June 20, 2015

Esimesed muljed.

Tuttav ja armas vaade koduaknast
Järve keskuses oli esimeseks ettevõtmiseks Tele2 klienditeenindusest läbi astuda, et endale internetipulk võtta. Nats ootamist ja sain jutule, teenindajaks noor neiu, kel silt "õpilane" rinnas. Neiul oli nii hea Eesti keel suus, et kui poleks enne kuulnud ta venekeelset juttu, poleks aru saanud vene päritolust. Tänapäeval ju eesti noored suurt vene keelt ei räägi, eriti veel nii soravalt. Andsin oma soovi teada ja käisin välja ID kaardi, momendi pärast selgus, et see oli aegunud. Õnneks oli ka pass tänu lennuväljalt saabumisele käepärast.

Peale lühikest vestlust valisin omale 15 eurise plaani, mis andis 30 GB datat 4G netipulgaga. Sim kaardi olin eelmine aasta tagasi andnud ja seetõttu osutus vajalikuks uue muretsemine, mis maksaks 7 euri. Selgus, et oleksin pidanud selle alles hoidma, siis oleksin saanud tasuta uuesti kasutada. Kahjuks tookord meile ei öeldud, aga no mis teha, eks siis maksan laususin. Neiu mõtles momendi ja ütles, annan teile tasuta, sest tegelikult oli ju meie viga kui ei kontrollinud, et sim kaart netipulgaga koos tagasi antud. Meeldiv üllatus, eriti kuna kinnitas järjekordselt minu väiteid heal tasemel Eesti teenindusest, mille üle olen nii mõneski netifoorumis vaielnud kui keegi jälle kurdab. Tänasin ja kiitsin neidu eeskujuliku teeninduse eest piisavalt valjult, et ka kaastöötaja ja teised kliendid kuuleksid, preili punastas heameelest.

Järgmiseks sammusin Järve Selverisse, kus veetsin hõrgutisi valides järgmise tunni. Ostsin jogurtit, leiba, juustu, vorsti, mune, komme, kurki, tomatit, kartulisalatit, Kalle kaaviari, kasti A Le Coqi õlut koos saunalinaga, 5 liitrise jäätise jne ... ostukorv sai igatahes ääreni täis. Kraami autosse kohvri kõrvale mahutamine oli juba omaette probleem. Pääsküla koju sõites oli sihuke tunne nagu oleks vaid nädalakese vahepeal ära olnud, kõik nii tuttav ja kodune. Kraami sissetassimine võttis oma aja ja ehkki väsimus tikkus kallale hoidsin jõuga pildi ees. Isa pani sauna peale enne kui jõudsin protestida, aga tegelt oli tegu hea mõttega. Seni kui sooja kogus ajasime köögis juttu ja pakkisin külmikusse panemist vajavad asjad lahti.
 
Saunas oli täielik kaif, sai mitu raksu laval käidud, õllese veega leili visatud ja värske kasevihaga viheldud. Ainuüksi leili küpseleiva ja kaselehe segust koosnev lõhnabukett kujunes omaette elamuseks. Sihukest võiks deodorandi purki toppida ja kalli raha eest väliseestlastele müüma hakata. Peale sauna astusin ka naabrite poolt läbi, vahetasime värskeid uudiseid ja jõime paar siidrit, saunaõllede otsa hakkasid need juba märgatavat mõju avaldama, kiskus uniseks.
 
Võtsin mobla sim kaardi vahetamise ette, sest mobla miskipärast ei tundnud naabrite wifit ära. Tele2 simi paraku samuti mitte, teatas lihtsalt et sim kaarti pole. Proovisin mitu raksu, ei miskit, igavene jama peab vist järgmine päev jälle Tele2 esindust külastama. Siis aga tekkis mõte, äkki jätsin "airplane mode" peale, mis ju ei lase moblal signaale välja saata. Suskasin vana tagasi ja muidugi oli "lennukiseades". Võtsin selle maha ja vahetasin veel kord Canada simi Tele2 oma vastu. Voilaa !!!, nii pea kui peale lülitasin tundis ära ja ühendas Tele2 4G võrku, lisaks sai ka wifi kohe kätte.
 
Nüüd oli ka naaber ilmseid unisuse tundemärke välja näitama hakanud, mida ma oma uimasuses enne polnud tähele pannud. Tänasin külalislahkuse eest ning astusin läbi aiaaugu oma hoovi. Toas panin kamina küdema, et olemine hubasemaks saada. Järgmiseks otsustasin endale sobivaimana 7euri plaani peale panna, mis annab 1 GB datat, 700 sms'i ja 700 minutit lobiseda igasse võrku, mulle täitsa piisav ja mis eriti tähtis - taskukohane :) Paraku polnud nii lihtne nagu eeldasin, sest sms'i lühinumbrile saata üritades pani automaatselt 372 ette ja seda süsteem ei tunnistanud. Lõpuks pidin minema iseteenindusse ning tegin selle kaudu. Muidugi olin oma salasõna aastaga ära unustanud, pidin selle ümber sättima aga sain lõpuks hakkama.

Kaminatuli pakub sooja nii kehale kui hingele
Viimase ülesandena ühendasin internetipulga oma tabletiga. See sujus ootamatult kiirelt ja probleemideta, sest ehkki algul olin arvanud, et pean mikroUSB üleminekukaabli otsima. Avastasin juurdekuuluva klaviatuuri küljest USB3 augu, mida polnud enne märganud. Pulk sisse, kiire install ja oligi ühendus olemas. Eriti meeldiv oli selle kiirus, kui eelmine aasta kippus kole aeglane olema vaatamata reklaami lubadustele nii et aegajalt isegi skypega probleeme tekkis siis nüüd oluliselt kiirem kui meil Canadas traadiga ühendus - SUPER !!!
 
Peale kiiret mailide ülevaatamist, kaasale teate saatmist ja FB üle kontrollimist kukkusin lõpuks voodisse sirakile ja jäin paugupealt magama.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!