Wednesday, August 19, 2015

Liikluseksam ja kutsa

Täna sai meie pere täiskoosseisuliselt juhilubade omanikuks. Noorem laps käis peale mõningasi meiepoolseid surveavaldusi eksamil ja sooritas selle edukalt ehkki napilt. Kirjalikke küsimusi on 40, mis jaotatud kahte 20-lisse osasse. Kummaski osas tohid teha 4 viga. Esimese poole peal oskas plika juba 5 küsimusega kaks vale vastust anda. Peagi tuli kolmas eksimus ja asi läks kahtlaseks. Enda arust 20-dat vastates klikkis kiirelt eriti muretsemata ja tegi muidugi vea. Nüüd aga avastas ootamatult, et veel kolm küsimust, millest ühegagi ei tohi eksida. Suure närvikuluga suutis siiski kõik õieti vastata. Teise poole 20 hulgas, mis enamasti liiklusmärke puudutasid läks kiiremini ja kergemini - 2 viga 20'st. Kokkuvõttes eksam edukalt sooritatud. Ukse vahelt sain lapsest ka pildi, tema hele peanupp paistab just 25'da arvuti taga.
Kutsast proovisin pilte teha, mis osutus ootamatult keeruliseks ettevõtmiseks sest elukas on kahe päevaga kiirelt jooksma õppinud. Pidin terve aia pikkuse eest ära jooksma, siis siva ümber pöörama, et videot või pilti saada. Videod kujunesid paari sekundisteks, sest selle ajaga oli kutsikas juba minu varvaste kallal. Piltide tegemisel sebis tüüp nii kiirelt, et kuidagi ei saanud teda normaalselt kaadrisse.
 
Sihukesi pilte sai oma kümmekond kustutatud :P
Õhtu poole proovis pisike ka Kokoga mängida aga meie suurem koer ikka veel võõrastab veits. Lõpuks kui üles sulas ja mänglevalt paari haugatusega Sushile ligi kargas ehmus viimane taolisest kõvast häälest ja suurest kogust hoopis ning heitis kõhuli vaibale. Paistab, et jää hakkab sulama, sest ettevaatlikult nuhatades liputavad mõlemad saba. Ainult mänguasju ei taha Koko jagada ja hakkab urisema kui pisem proovib tema palli taga ajada. Eks üritame Kokole võimalikult palju tähelepanu osutada, et ta end kõrvalejäetuna ei tunneks. Snäkke anname ka temale alati enne ja siis alles pisikesele.

1 comment:

  1. Ja loomulikult on tegemiust siiski õppeloaga, millega võib sõitmist harjutada. Kuna autokool tehtud, siis 8 kuu pärast võib esimesele sõidueksamile minna, mis lubab üksi autot juhtida (teatud tingimustel).

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!