Thursday, May 26, 2016

Arstiabist ja arvutiabist ja jalutuskäigust

Kutsik sai arbuusi koore kätte
Arstiabi koha pealt võin raporteerida, et sai vastu tahtmist doktori juurde minna. Ootasin vaid 40 min ringis kuni väiksemat kasvu tõmmu mees mu ette võttis ja uuris, mis viga. Noh piinlik tunnistada, aga miski pind on vist pöidlasse jäänud näitasin sõrme ette. Lisasin ka vabandavalt et poleks talle tüli tulnud tegema, aga vasaku käega oli taskunoaga kole tülikas ise pöialt lahti lõigata. Arst vaatas mulle otsa ja mainis, et isegi rindel pole mõistlik endale operatsiooni teha, seda teadvat ta Iraagi sõja kogemusest. Igatahes suundusime teise tuppa, kus tõmmati kirurgikraam välja. Sul saab valus olema, hoiatas ta ette, äkki süstiks tuimestit. No kui tasuta saab, miks mitte, ega minagi valu naudi.

Tõmbas süstla tuimestit täis, käskis mitte liigutada, suskas pöidlasse ja surus siis tühjaks. Viimane tegevus osutus ebameeldivaks, pöial läks jämmeks kui vorstike grillil. Süstalt välja tõmmates pritsis august osa tuimestit välja. Mõju oli samas pea silmapilkne, see näpp polnud enam minu oma ja uurisin huviga kui ta esiteks pistsettide ja siis skalpelliotsaga pindmiselt suskis veidi. Järgnevalt pigistas mitu korda pea kogu jõuga aga peale tuimesti miskit muud nagu näiteks mäda küll ei tundnud. Ma soovitasin sügavamale lõigata aga ta arvas, et umbes ei taha pöialt lõikuma hakata, teeme enne röntgenipildi. Kurat jälle lisaajakulu oleks võinud ühe raksuga ära teha. Täna sain kõne, et pildi põhjal otsustades võõrkeha pöidlas pole, võtku ma antibiotse, ehk läheb paistetus üle. Pöial on rohkem paistes kui enne arsti juurde minekut, rohtusid pole ma veel võtma hakanud. Kui homseks paremaks ei lähe siis vaatan kas teen viinatuimestust ja suskan ise või kukun tablette pugima. Kokkuvõttes sain vaid moraalset abi doktorilt :(

Eile õhtupoole jurasin pikalt Windowsi remote desktopiga. Tahan seda nii enda läpakal kui vanemate omal üles sättida, et oleks lihtsam aeg-ajalt esile kerkivaid arvutiprobleeme lahendada. Remote desktop võimaldaks mul teiselt mandrilt nende arvutis istuda nii et klaviatuur ja monitor virtuaalselt Torontos aga arvuti ise Eestis. Võrguvärgiga pole tükk aega tegelenud, algul proovisin loomulikust intelligentsist aga tulemuseks oli ainult ohtralt frustratsiooni, sest asjad polnud sugugi seal kus oleks oodanud. Lõpuks ei jäänud muud üle kui googeldada, mille tulemusel selgus, et täiskomplektis remote desktopi saab ainult windows pro versiooniga peale. Kurat, kaks tundi sai mõttetult magama pandud.

Järgmine päev tööl tegin seda, millest oleks pidanud alustama - googeldasin "best remote desktop". Tulemuseks olid Chrome Remote Desktop, TeamViewer ja Winodwse enda oma, mille kohta mainiti ülesseadmise keerukust. Chrome brauser on mul juba peal, seega otsustasin mugavaimat ja kiireimat varianti proovida. Tõepoolest õnnestus kodus paarikümne mindiga see nii moblale kui tablett arvutile kui ka läpakale installida ning kõik töötas tõrgeteta esimese katsetusega. Suurepärane programm kui pole vaja professionaalsel tasemel abiteenust pakkuda. Nats aega mängisin mõnuga mobla kaudu läpaka külge ühendatud suure teleka ekraanil.

Õiekoorma all sirelioks, taamal vana maja

Õhtupoole käisime kaasa ja koertega jalutamas. Ümbruskond sirelilõhna täis, nii mõnus hubaselt kodune tunne, eriti tänu normaalsele +18C välistemperatuurile. Eile oli koos niiskusindeksiga 35 soojakraadi ja homseks lubatakse pärastlõunaks 40 üle nulli. Tänane "külmalaine" tõi hädasti vajaliku äikesevihma, mis aiamaad kastis. Kutsikas leidis paar päeva tagasi kaasaga jalutades luti maast ning kõndis sellega uhkelt ringi, ma olin õige imestanud kui kodust luti leidsin. Täna sai suller arbuusikoore kätte ja puhastas selle esihammastega korralikult seestpoolt ära.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!