Friday, May 6, 2016

NEXUS 6P - esimesed muljed

Mu uue mobla täisnimi on Huawei Google Nexus 6P 64 GB Model H1511 North American. Nagu üleeelmisest postitusest võis lugeda andis mu eelmine pea 3 aastat vana Nexus 5 otsad. Praeguseks on selgunud, et suure tõenäosusega tegu vaid pealelülitamis nupu kinnikiilumise või selle mingi sisemise jupi lühisega. Olin äärmiselt rahul oma endise telefoniga ja asusin uut otsima üsna vastu tahtmist. Kuna oli selge, et tahan Androidi siis toksisin Google otsingusse "Best android phones 2016", mitmete erinevate enam-vähem usaldusväärsete veebilehtede info alusel jäi sõelale viis varianti:

Samsungi Galaxy S7 ja S7 Edge, LG G5, HTC 10, Nexus 6P ja Samsung Galaxy Note 5 ja Motorola Moto X Pure Edition. Kõik need pillid on sellisel tasemel, et rahuldavad kõik su moblaga seotud vajadused pika puuga ja lisaks ka veel. Seega pidin lihtsalt otsustama, mis on minu jaoks mobla juures kõige tähtsam. Kuna kasutan seda tööl netis surfamiseks on ekraani suurus oluline, samas peab siiski rinnataskusse ja ühte kätte ära mahtuma (õnneks on mul suur käsi :) ). Teine tähtis moment on foto ja video kvaliteet ning kasutamise mugavus ja kiirus.

Eelmise mobla ekraan oli 4.95 tolli, seega soovisin veidi suuremat. Kõik eelpool nimetatud olid suuremad jagunedes laias laastus kahte kategooriasse: vähem kui pool tolli suuremad (Galaxy S7, LG G5, HTC 10) ja pea tolli jagu suuremad (S7 Edge, Nexus 6P, Galaxy Note 5, Motorola Moto X). Seega põhiliselt heitsin pilgu viimasele satsile. Motorolat paraku Canadas saada pole, mistõttu see jäi välja, sest ei taha ainult USA garantiiga jännata. Üheks kriteeriumiks oli ka ilmastikukindlus ja vastupidavus, silma jäi sõjaväe vastupidavusmarkeeringuga Samsung S6 Active. Paraku küsiti vaid 32 GB mälu ja eelmise aasta mudeli puhul $600 CAD.

Kaamerate võrdlusel sai mitmeid nii laiatarbe kui proffide veebilehti lapatud ja lühikese kokkuvõttena oli nende arvamus suht kokkulangev, mille võib lühidalt järgneva lausega kokku võtta:
"So which is the best phone camera from the current crop in 2016? The short answer is that Samsung Galaxy S7 Edge and Google Nexus 6P have two of the best cameras going, and that the iPhone 6S isn’t too far behind."

"Seega, milline on seni parim 2016 aasta mobla kaamera? Lühike vastus Samsung Galaxy S7 Edge ja Google Nexus 6P on kaks parimat kusjuures iPhone 6S ei jää kaugele maha"

Galaxy eelisteks on eeldatavalt suurem ilmastikukindlus ja võimalus filmida Full HD 60 FPS ning optiline stabiliseerimine, kujutise kvaliteet pidavat samas Google omal parem olema.

Niisiis jäid alles Galaxy S7 (S7 Edge) ja Nexus 6P. Nüüd hakkasin uurima, kust neid saada ja millise hinnaga. Igaks juhuks astusin ka oma teenusepakkuja juurest läbi. Neil polnud kahjuks Google oma üldse pakkuda, Samsungi S7 kauplesin päris mõistliku $800 peale, Edge oleks üle $1000. Paaris teises poes asja uurides selgus, et nood müüvad Google oma kallimalt kui ma seda otse internetist Googlelt osta saaks. Samsung oli samuti kallim, Jalutasin mornilt koju suutmata otsusele jõuda, millist eelistada. Poodides vähemalt sain riistu käes hoida. Samsungi S7 Edge ei meeldinud oma ümarate klaasservade tõttu, Google oma oli latakas kandiline, Kõige lahedam tundus Galaxy S7 aga too vaid 0.1 tolli suurema ekraaniga kui mu endine.

Jooksu pealt on isegi kutsika karvad imeselgelt näha
Kodus uuesti netis surfates avastasin, et Google poes on parasjagu soodukas, 6P pakutakse $50 odavamalt tavahinnast. Lugesin veidi foorumitest kasutajate arvamusi kui äkki jäi silma ühe tüübi vihje, et momendil on NewEggi netipoes Google 6P lausa $180 allahindluse ja prii postitusega saadaval. Ta oli mitu tükki võtnud, aga üle 4 ei müüdud. Ei ole võimalik, klikkisin kiirelt lingil ja tõepoolest 64GB versioon vaid $629 CAD. Hüüdsin kaasale teise tuppa, et telliks ära. 200 dollarit ja suurem ekraan otsustasid Google kasuks, sama hinna puhul oleks vist Samsungi võtnud. Tellisin ka sobiva kesta ja korraliku klaasikaitse.

Pühapäeva õhtul tellitud mobla tuli teisipäeva hommikupoole kohale. Muidugi selgus, et nii lihtne see elu pole, sest SIM kaart on Nano tüüpi, minu endisel oli mikro, mida väiksemaks enam ei lõika. Vutt-vutt poodi uue mõõduga SIM kaardi järgi, selle eest kasseeriti $20, lisaks ostsin kümpiga kilest ajutise ekraanikaitse seniks kui korralik postiga kohale jõuab. Vana telefoni inf tuli kenasti automaatselt pilvest sisse, vaid paar äppi läks kaduma.


Video võetud tavalise HD 1920x1080 kvaliteediga 30 FPS põhikaameraga
(Videot üle vaadates märkasin, et Youtube on millegipärast 
esimese osa untsu keeranud, alles lõpusekundid selged)

Olles küll ainult kaks päeva kasutanud julgen tuua välja oma arvamuse:
Positiivse koha pealt on ekraan eriliselt selge ja terav ning mobla kasutamine tänu samale uusimale Androidile äärmiselt lihtne ning harjumuspärane. Kasutaja seisukohalt ei saa arugi et oleks telefoni vahetanud, ei vaja mingit ümberõppimist. Esimesed suvaliselt võetud fotod ja video on väga heal tasemel - olen rahul. Patarei paistab täiega kasutamise juures terve päeva ilusti välja vedama.
Negatiivse koha pealt on riist tänu metallist korpusele kole libe ning pealelülitamisnupp minu jaoks liiga kerge, mitmeid kordi olen lihtsalt kätte võttes mobla kogemata peale lülitanud. Mõlemad probleemid peaks uus kaitsekorpus lahendama. Käes ja ka taskus on ikka natuke suur, aga mis ma virisen, seda ma ju ise tahtsin :P
Täielikud tehnilised andmed võib leida kui klikkida NEXUS 6P peale.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!