Saturday, June 11, 2016

Sünnar

Hommikul magasin sisse, sest eelmine õhtu venis kole pikale. Olin just ärganud kui vanemad juba ukse taga. Oli ka põhjust - isa sünna vajas tähistamist. Arutasime kas minna restosse või teha kodus mõnus istumine. Ei mina ega vanemad pole suured kohviku/resto patroonid ja tunneme end palju vabamalt ning mõnusamalt kodus. Seega suundusime poodlema. Pärnu maanteel on õnneks suur hulk toidukaid koos. Esiteks astusime Selverisse, kus seesama eilne Maschio Prosecco vahuvein soodsalt saadaval kui kastikaupa osta, pudelil olev Nautimuse kleps pidavat vihjama, et eestlastele see jook mokka mööda. Peale pisukest mõtlemist haarasin kasti kaenla alla, küll kulub ära. Järgmine oli Rimi ja viimaks Maksimarket, kus parim valik. Sai võtta erinevaid liha ja kalatükkide mixisid ning salateid. Lisaks varusin hunniku õlut nädalavahetuse ülikoolikokkutuleku tarbeks. Poes pakuti maitsta juustu-singi stritslit, ilma kahtlemata rändas soe sai korvi.





Kodus sättisime hõrgutised üles ja hakkasime kokkuostetud kraami hävitama.
Nagu tavaliselt olime üle pingutanud, ainult haruldaselt maitsva norra suitsulõhe suutsime lõplikult nahka panna. Forelli-kreveti pastasalat osutus heaks valikuks, ka kanepiseemnetega must leib oli vägagi maitsev, ehkki ei pakkunud joovastavat efekti, mida pakendi disaini põhjal oleks võinud oodata. Shampa avamine kujunes raskemaks kui oleks arvanud, sest kasutatud oli ehtsast korgipuust vinget korki, mille vastupanu murdmiseks pidin köögist Volvoga kaasa tulnud spetsiaalse baarmeni korgitseri üles otsima. Isegi siis võttis kahel inseneril kõvasti peamurdmist, et mehhaanilist kaadervärki soovikohaselt tööle saada.

Mõnel pool võib sihukese leiva eest kinni minna :D
Shokolaaditort, mida veidi kahtlevalt piidlesin, kinnitas veelkord fakti, et Eesti pagaritööstus on üle kõige. Vana Tallinna jäätis sobis oivaliselt kerge konjakilonksuga. Lõpuks olime isaga mõlemad nii kutud, et vajusime mõnusalt diivanitele lösakile. Vanemana saan aru, et mis saab olla parem kingitus kui lapse viibimine sünnipäeval. Loodetavasti on kunagi kauges tulevikus ka minu 84'l sünnipäeval tütred kohal. 

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!