Tuesday, July 5, 2016

Marimetsa raba

180 kraadine panoraam MariMetsa matkaraja lõpus rabajärve ääres
Pilliroog mändide vahel
Ei saa aru kas seekord on puhkusel kole kiire olnud või olen ise hoopis eriliselt laisaks läinud. Igatahes pole juba pikemat aega blogistanud. Mitte et sündmustest puudus oleks olnud aga õhtu saabudes kipub uni kallale ja selle asemel, et läpaka taga klõbistada olen tudile keeranud. Täna öösel üritan kiirelt vähemalt viimase märkimisväärse ettevõtmise kohta paar rida ning portsu pilte üles riputada.
Naabrinaised ürgmetsas

Käisime kaasa ja naabrinaisega päevaks Läänemaal. Esimeseks sihtmärgiks teele jääv Marimetsa LKA'l asuv samanimeline raba. Parkla Ristilt Virtsu poole sõites 3 km teeristist paremal pool mõnisada meetrit metsas. Esimene jupp kulges elektriliinide all raiesmikul, siis metsas, heinamaal ja uuesti metsas kuivenduskraaviga paralleelselt, lõpuks pöörasime raba peale. Juba autost välja astudes tekkis väske õhu mürgitus, mis süvenes iga raba poole suunduva sammuga.

Lõõgastumine laudteel
Linnulaul, metsakohin, vaade "taevasse" ...

Puhke- ja infopunkt
Tee Lõpmatusse või redel Taevasse :P
Olen alati rabade pilte kalendrites ja loodusajakirjades vahtinud aga ise seal olles on muidugi veel ägedam. Ilmaga läks erakordselt hästi, sest temperatuur sutsu alla 20 soojakraadi, mis paras kiireks jalutamiseks. Tugev tuul ajas sääsed ära ja rünkpilved varjutasid aeg-ajalt päikest, et liiga palavaks ei läheks. Vaated olid meeliülendavad, plõksutasin pidevalt moblaga pilte.

Mina ja raba
Vaade üle rabajärve

Hiiglane kõrge männiga
Bonsai puude mets
Isegi panoraami ja sfääri sai katsetatud, millest viimast tegin esimest korda nii oskamatult, et suutsin isegi tarkvara sassi ajada. Kokkuvõttes tuli õige naljakas ruumiline foto, kus üks männioks taevas kasvab, lisaks jätsin musta augu sisse kui liiga vara mobla kinni panin. Täis-suuruses vaatamiseks soovitan piltidel hiirega klikkida.

360 kraadine panoraamvaade Marimetsa rabas

360 kraadine ruumiline vaade mõningate ootamatute visuaalsete efektidega
Kuivanud männivana
Pean meelde jätma selle raba, mille asukoht suht kergesti ning kiiresti Tallinnast juurdepääsetav. Laudtee oli just uus ehitatud, peaks üsna mitu aastat vastu pidama, enne kui rabavesi matti võtma pääseb. 
Eakaid kääbusmände imetlemas
Veidikeseks viskasin laudteele pikali, oleksin peaaegu magama jäänud. Laukas ujumas seekord ei käinud oma näpu ja suht jaheda ilma tõttu, aega kippus ka väheks jääma. Hommikuse mineku eelis oli täiesti tühi matkarada, alles tagasi jõudes nägime metsa ääres esimesi inimesi. Eriline tänu naabrinnale, kes autojuhiks oli ning kaasale, kes minu karuhäältega ehmatamise peale lahutust sisse ei andnud :D Jään elulõpuni kahetsema, et viimasest tembust videot ei võtnud :P

2 comments:

  1. Toredad pildid. Mõistan Sinu soovi jagada meiega raba ilu ja vaikust, millest enne aru ei saa, kui ise seal olla. Rabas ei olegi sääski, kogesime seda omal nahal kunagi suvel Soomaad külastades.

    ReplyDelete
  2. Sääski ehk mitte nii palju aga sobiva tuulevaikuse ja palavusega on parme ohtralt.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!