Tuesday, August 30, 2016

Kaasa sugulase juubelil

Äikesepilved piiravad
Olime juhtunud Eestis olema just sel ajal kui kaasa ühel sugulasel suurem juubel. Külalised olid kutsutud rahvariietes aga meil muidugi polnud sellist atribuutikat kusagilt võtta. Laenasime naabritelt tikitud vöö, et kohe ukse pealt tagasi ei saadetaks. Üritus ise toimus Kehra kandis, päris lähedal kohale kus esimese suve üliõpilasmalevas veetsin. Suureks kurvastuseks määrati mind kaineks juhiks, mitte et naine ja tema õde oleks plaaninud soliidses vanuses jooma hakata, pigem kartusest, et tekitan oma "vaimukate" kommentaaridega piinlikke momente.

Ilm oli pigem augustikuine selles mõttes, et igasse suunda kuhu vaatasid võis märgata äikesepilvi lähemal või kaugemal. Ilmselge, et mõnega saab see üritus varem või hiljem pihta ja meil kellelgi polnud vihmavastast varustust kaasas. Jäi vaid üle loota, et tegu pole vabaõhu sünnariga ja vajadusel saab ka varju alla minna. Kohale jõudsime ühtede esimestena nii, et mul tekkis kahtlus, kas ikka õige päev. Vana talumaja oli elamiskõlbulikuks sätitud ja ilmselt plaanitakse sinna tulevikus pensionile jääda. Kui kõvasti vaeva näha saab sellisest kohast igati vinge elamise.

Minu lemmikud Moozalt ja Kremlin
Külalised jäätist degusteerimas
Pikapeale saabusid ka külalised, kelle hulgas oli ka tuntud välisilma juhtfiguur. Peale sissejuhatavat vabaõhu mängu kutsuti rahvas lauda. Tüüpiline klassikaline lookas Eesti sünnipäevalaud, kust midagi ei puudunud. Esimese serveeringuna sai omakorjatud seentest tehtud paksu suppi, mille puhul ei saanud ma ära öelda ka teisest kausitäiest. Igasorti salatite kõrvale serveeriti äsjasuitsetatud kala, tahtis keele alla viia. Shampat ma suurt mekkida ei julgenud, siin Eestis on ju kole kuri nulltolerants lõhnadega sõitmise vastu. Magustoiduks pakuti Eesti päritolu väikefirma Pura Vida käsitööjäätist. Firma omanik oli ise külmikuga hulga erinevaid sorte kohale toonud. Need olid küll üle prahi, nii häid jäätisi polegi saanud. Minu lemmikuks kujunesid Kremlin Pure (creme-brulee) ja Moozart (pähklijäätis). Seda kraami pidi ainult paaris kohas Eestis (Stockman) saada olema, enamus läheb ekspordiks.

Ehkki naistel oli algul plaanis vaid paar tundi peol olla ei saanud me enne pimedat minema. Autoaknast plõksutasin paar pilti Eestimaa suveööst.


No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!