Sunday, January 29, 2017

Majaomaniku rõõmud

Loodetavasti peab uus jälle 20 aastat vastu
Üürnikud jäävad taolistest lõbudest ilma, millega omanikud peavad pidevalt ja ootamatult kokku puutuma. Mitte et üürnikel ei juhtuks, aga nad ei pea ise probleemi lahendama, piisab omanikule helistamisest, kelle kohus papp välja köhida ja asi joonde ajada. Kui kuu algul ütles küttesüsteem üles siis reedel hakkas vannitoa kraan nirisema. Seni oli vaid veits tilkunud, mida käepidet vasakule õige nurga alla lükates oli võimalik peatada.

Proovisin igasugu asendeid, aga miski ei aidanud. Logistamise peale hakkas veel hullemini sorisema nii, et pidin lõpuks kraanide juurde viivad veejuhtmed kinni keerama. Hea meel, et omal ajal veesüsteemi sisse pannes sai nats rohkem raha alla panna ja kõigi kraanikausside juurde ekstra sulgurkraanid lisada. Kraani vahetamiseks või mingi muu probleemi korral pole vaja kogu maja vett kinni keerata, piisab vaid kohalikust sulgurkraanist. Tegelikult oli probleem ainult sooja vee poole peal segustis. Korra olin kunagi seda vahetanud, kuna "eluaegse" garantiiga saatis firma tasuta segisti. Seekord otsustasin kraani vahetada, sest kogu kupatus nägi õnnetu välja.

Järgmisel päeval kutsusin lapse appi, insenerihakatisel hea teada kuidas oma haridust praktiliste probleemide lahendamisel rakendada. Pole ju vahet mis ala insener oled, mõttemallid ja loogika kõigil sama. Kraani maha võttes lagunes see sõna otseses mõttes näppude vahel ära, korpus ja kinnitid olid nii korrodeerunud. Kraanikausi emaili pealt pidime tükk aega roosteklompe maha nühkima, et saaks uue kraani korralikult kohale paigutada. Mingi moment tuli lapsel sõbranna külla ja jätsime remondi pooleli.

Uus arvuti ja segamini laud :P
Mina läksin alla arvuti taha, laupäeva õhtuti on rohkem rahvast Battlefieldi mängimas. Päris ägedad lahingud olid, mitmel serveril proffide meeskonnad peal, kelle vastu väga raske saada. Kui oma meeskonnas tüübid üldse ei räägi ja igaüks omaette ponnistab pole lootustki. Liiga erinevate tasemete korral on mäng tegelikult igav nii võitjaile kui kaotajatele. Peagi läksin aga hoogu, meeskonnad võrdsemad, sai ka individuaalset oskust rohkem rakendada. Minimapi ja üldse ümbruse jälgimine on äärmiselt olulised. Sama taseme juures jääb duellis ellu see kes teist esimesena märkab. Paar uljast tüüpi sai isegi pussitatud. aeg läks nii et ei märganudki kui hilisõhtu käes. Üles minnes avastasin, et tütar oli iseseisvalt uue kraani paika pannud, tubli tõepoolest. Ainult väljavoolu vahetame veits hiljem.

Pühapäev oli kavas suusatama minna aga mul läks kurk veidi karedaks, ja pisemal lapsel järgmine nädal arvestus ees, otsustasime mäerõõmude nautimise edasi lükata. Hommikul saabus Amazoniga võrgukaabli näol viimane puuduolev arvutijupp, minu kastides polnud paraja pikkusega juhet. Paraku ei osutunud selle ühendamine ruuterisse sugugi nii lihtsaks kui oleks võinud loota. Ruuter nimelt allkorrusel vanema plika toas. Esialgu olime mõelnud wifi kaarti kasutada, aga kaabliühendus siiski kiirem ja kindlam, eriti kui kolm tüüpi samal ajal wifit tõmbab. 

Otsustasin kasutada vana telekakaabli auku, mille kunagi olin põrandasse puurinud. Suuremaks jamaks kujunes allkorruse laest juhtme läbi saamine, päris palju oli vaja plaate lahti kiskuda enne kui augule ligi pääsesin. Suuremaks ka vaja puurida, võrgukaabli ots ju kandiline ja laiem. Pealelõunaks sai tehtud ning laeplaadid tagasi pandud. Laps ühendas kiirelt arvuti võrku, tõmbas vajalikud draiverid alla, ja formattis ning seadis vanema tüdruku abiga kõvaketta partitsioonid üles. Windows 10 Pro OEM versiooni ostis soodukaga netipoest $40 eest. Ma natu muretsesin kui legaalne, sest Microsoft ise küsib $200. Igatahes läks käima ja Microsoft tunnustas legaalseks. Järgmiseks programmide installimine, esimesena viirusekaitse ja siis kõik ülejäänud. Nüüd on tüdruk pool õhtut Deadpooli mänginud, peangi ta varsti magama kupatama.

2 comments:

  1. Võib su torumehe abiliseks tituleerida küll:D Segisti näeb üsna kole välja - sõela olete ikka regulaarselt puhastanud?

    ReplyDelete
  2. :D Kui kord üle viie aasta puhastamist regulaarseks nimetada siis vist jah :D

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!