Tuesday, February 28, 2017

Suuskadega uisutamas

Lapsel "hambatehniku" mask :)
Nagu eelnevas postituses mainitud on meil ilmad täitsa käest ära. Eelmine nädal hullult soe ja lumi läinud. Mul veel mitu suusapiletit rahakotis, mis kipuvad niimoodi täitsa hapuks minema. Suusamäel on õnneks siiski niipalju lund sadanud ja mõnede külmade ilmadega kahuritega juurde tehtud, et sealsetel põhjanõlvadel meetri jagu alles. Eile lubas veidi jahedamat, ehkki päikesepaistelist ilma, sõitsime noorema lapsega mäele. Lumeolud kardetavasti kiita pole, aga mis teha kui ei taha pileteid hoopis kasutamata jätta. Läks hästi, et see aasta üle pika-pika aja hooajapileteid ei muretsenud, tuttaval on kuid ta vaid korra mäele jõudnud.

Autoga sõita on sihukese ilmaga lust ja lillepidu, teed kuivad. Mäel oli esmaspäeva kohta üllatavalt palju rahvast, selgus et Ontario noorte meistrivõistlused slalomis. Tõstukisaba suurt polnud sest enamus rahvast vahtis raja ääres sõitjaid. Lumi kujutas endast märga jääpuru kuid puru alt paljastuv jää suht talutav sõita. Sulaga on jää pehme ja kandid võtavad seda hästi. Võistlejail keerulised olud, sest pehme rajaga kuluvad pöördeaugud kiirelt sisse ja hilisematel startijatel läheb keeruliseks. Kukkumisi oli päris palju seoses nii pöördeaukude, pehme puru kui väsinud jalgadega.

See aasta polnud me sulaga mäel olnud, nõudis harjumist ja väsitas jalad kiiresti ära. Kui lõunasöögilt tagasi tulime läks olukord jamaks, sest sulalume künkad hakkasid kõvaks külmuma. Sihukeste jäätunud mogulite vahel laveerimine nõudis hullult pingutust ja sõit ei pakkunud erilist mõnu. Läksime sisse enne kui oma suusad ära lõhume või jala murrame. Mäetraktorid tõmbasid poole viie ajal künkad maha ning silusid mäe ära. Nüüd oli palju lihtsam sõita aga jäätükkidel ja purul pole pooltki seda tunnet mis korralikul lumel, mäest alla kihutades on tunne nagu suusataks jämedal kruusal ja killustikul.

Viimane pool tundi sai päris mõnusalt kihutada pikkade pööretega ühest mäe äärest teise, teiste suusatajate pärast polnud vaja muretseda sest kogu mäe peal oli vaid paarkümmend meiesugust suusahullu. Kokkuvõttes polnud eriti mõnus aga vähemalt sai kaks piletit kasutatud, neli veel järgi, mida plaanis järgmine nädalavahetus hakkama panna kui vähegi võimalik.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!