Monday, March 27, 2017

Elu esimene massaazh

Tegelikult vist teine kord kui esimeseks nimetada üht nii kümne aasta tagust kondiväänaja kaela mudimist, tänu millele nädal aega pidin kogu kehaga kaasa keerama, et roolis olles taha vaadata. Igatahes esimene kord, kus sihukest protseduuri minu kallal raha eest tehti.

Läksin kohale, täitsin infolehe kinnitades, et mul pole mingisuguseid haigusi ja et ma ei tarvita ka mingeid rohtusid. Olin nimelt paari päeva eest lõpetanud väljakirjutatud retseptiravimite (valuvaigisti ja lihaste lõdvestaja) manustamise, sest ei märganud mingit vahet. Massööriks osutus keskealine daam, kes kulutas umbes veerand tundi minu sümtomite üleskirjutamise peale ja kontrollis käte funktsioneerimist. Teatud asendis on valu tunda turjal ja käe lihaste juures, vahepeal suriseb vasaku käe nimetissõrm. Lasi mul mõlema käega jõuharjutusi teha ja veendus, et need enam-vähem sama tugevad.

Diagnoosiks kõrgenenud närvitundlikkus, mis ilmselt põhjustatud närvipõletikust. Kõhrevigastust ilmselt pole ja närv polevat ka pidevalt pitsituse all, muidu oleks üks käsi nõrgem ja valu pidev. Põletiku tõttu kohalik paistetus, mistõttu teatud asendis närvile tekkiv surve avaldub valuaistingus turjast terve käe ulatuses näpuotsani välja.

Lõpuks kamandas mu massaazhilauale siruli. Selili lastes hakkas turjast kohe valutama nagu tavaliselt. Andsin teada ja kannatasin ära kui ta vähehaaval nii paar kolm minutit õrnalt mu pead kere küljest lahti üritas sikutada. Protestima ei hakanud kuna palju valusamaks ei läinud. Midagi ta ikka asjast teab, sest järgnevalt asus näpuotstega masseerima täpselt sellest kohast turjal mis valulik. Paremaks mudimine mu olukorda küll ei teinud, raskusi oli lõdvestuda, sest ikka parasjagu valus. Hea tunne tuli alles siis kui ta järgi jättis ja valusalt vasakult poolelt läks üle paremale, millel pole miskit häda. Tunne oli nagu hullul, kes arsti küsimusele: "Miks sa peaga vastu seina taod?" vastab: "Sest siis on nii hea kui järgi jätan ja enam ei tao". :)

Ja oligi kogu massaazhi osa, et mis mõttes, mul on ikka filmide põhjal palju parem mulje jäänud. Järgnes füsioteraapia seanss, mis seisnes ultraheliga 5 minti turjal suristades. See oli kõige mõnusam osa, sest valu kadus ja ultraheli judinaga mässas turja kallal kena noor aasia neiu. Lõpetuseks pani jääkoti kümneks minutiks turjale. Viimane oli kõige üllatavam kogu protseduuri jooksul, sest seni olen üritanud valusat piirkonda soojas hoida ja pigem kuuma kotti peale panna. Põletiku vastu aga aitavat just jääkott, mis võtab ka paistetust alla.

Unustasin küsida, kas muidu peaks ikka soojas hoidma või pole turjale koeravillast katet vajagi, mille nimel terve pere meie kutsasid nädal aega kamminud. Algul koerad jooksid eest minema aga nüüd on hakanud kammimist kaifima. Kodus soovitas iga paari tunni tagant 10 kaelapainutust ja õlaringe teha, pidavat vähendama pinget turjas ja kaelas. Järgmine esmaspäev kutsuti tagasi kui vahepeal pole paremaks läinud. Ravi seisnevat lihtsalt tolle närvi mitte ärritamises ja ootamises kuniks põletik vähehaaval taandub. Seega karatesse pole mul kahjuks veidi aega asja. 

Kokkuvõttes olen ausalt öeldes pettunud, sest $100 minu arust kogu värk küll väärt polnud. Hea seegi, et kogu summa on kindlustuse poolt kaetud, ise ei pea sentigi maksma. Mul vaimusilmas oli ikka pilt kuidas kuumas aurusaunas lesin maoli ja poolpaljas näitsik mudib selga, ning firma maksab kõige selle eest - nii palju siis unistustest :P Takkajärgi on selge, et kõike seda saan edukalt ise ka teha, ainus viga oli jääkoti asemel kuuma koti kasutamine kui see jutt ikka tõene on. No nii, kõik kellel turjavalu, olen valmis teile poole hinnaga taastusravi pakkuma :D

1 comment:

  1. Heatahtlik vihje Tallinnast
    https://www.youtube.com/watch?v=ETlOYavA0cg
    Peeter

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!