Wednesday, June 21, 2017

Argipäevatoimetused

Pilt maja ees taevasse ühel päikselisel momendil
Esmaspäeva hommikul ärgates pidin jubedusega tõdema, et pool Eesti puhkusest läbi. Ma tean, et olen paksult õnnega koos saades tervelt poolteist kuud suvel Eestis veeta aga ikka on vähe. Alati piletit kinni pannes mõtlen, kas liiga pikaks ei lähe Eestis olemine, mis ma seal küll teen. Kohal olles jääb ikka ajast mõni kuu puudu, puhata õieti ei jõuagi :D Ilm terve päev vihmane, käisime tütrega poodides vajalikku söögikraami ja muud muretsemas. Rimis nägin reklaamlehel, et minu lemmikkohv Kulta Katariina tuleb super soodukaga poole hinnaga 16'l müüki. Tegi kohe tuju heaks, juba planeerisin kuhu need kümme pakki mahutada.

Ülejäänud aeg päevast kulus pangas käimisele ja edasisele koristamisele ning sorteerimisele. Sõitsime tütre dokumente ära tooma aga too unustas vana passi maha ning sai seega ainult ID kaardi kätte. Maja ees olev sirel ikka alles õitseb, suvilas mere ääres pooled õied veel puhkemata. Sirelioksad toas levitavad mõnusat aroomi, see üheks lõhnaks, millest mul kunagi küllalt ei saa. Üllatusega nägin internetist, et ka Torontos kaasale kingitud kääbus-sirel alles õitseb, aga too pidigi hilise õitsemisega olema. Seal muidugi seda ilu kauaks ei jagu, sest kuumade ilmadega närtsivad ruttu.

Järgmised kaks päeva libisesid käest nii, et ei märganudki. Blogistasin, panin Mustakal viimased tapeedijupid, poodlesin. Neljapäevaks ja Reedeks lubas ilusat ilma ning tütrel töö juurest anti sellega seoses vabad päevad. Juhendaja otsustas päikeselist ilma, Eesti mõttes harldast nähtust, ära kasutada. Plikal oli soov Lätimaale sõita. Esialgset plaani üle Lõuna-Eesti minna muutsime Pärnu suuna kasuks. Saame seal onu pool ööbida ja randades käia, kui veab siis isegi ujuma minna. Kodus võtsime maakaardi läpakal lahti ja panime marsruudi enam-vähem paika. Plaan hommikul vara startida ning ühe hooga Lätti põrutada, eks näis kaua plaanist kinni jaksame pidada. 

Karta on, et juhtub nagu lahingus kui peale esimest lasku kõik plaanid tuulde lendavad. Esimese vihje andis auto, mis maja ees otsustas mitte käima minna. Veerandtunnise judimise peale lõpuks käivitus aga polnud selge, mis probleemiks osutus. Lahtise akuklemmi keerasin kinni kuid armatuurlaua tabloo viskas ikka segast. Ei teagi kas oli aku, starteri juhe või hoopis süüteluku probleem. Loodetavasti ei jää me autoga kusagil Lätimaal metsavahel lõplikult seisma. Samas ei hakka sellise tühja asja pärast reisu ära küll jätma, laps lubas käima lükata kui muidu ei saa :D

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!