Monday, July 24, 2017

Külmalaine

Et nagu mis mõttes pidin ma täna endale toas pikkade käistega fleece selga tõmbama, mina külmakartmatu. Pole uudistes küll kuulnud kas on tegu Toronto ajaloo jahedaima suvega aga tavalistest lämmatavatest +35C kuumalainetest pole juttugi. Mitte et kurdaks, sest tegelikult mulle meeldib jahe, lihtsalt nii harjumatu. Nagu eelmises postituses mainisin olen mingi lollaka külmetuse üles korjanud. Päris üle pole ikka läinud, nina tatine ja väsimus kallal. Panin juba trenniasjad valmis, viskasin momendiks voodile ja jäin laksti magama. Ärgates oleks küll aja poolest jõudnud, aga sihuke väsimus kallal, et otsustasin mitte end piinama minna. Trenn peab naudingut pakkuma, eesmärgiks pole end kaks tundi kannatades hambad ristis läbi vedada.

Jalutasin koeri, kuidagi imelikult külm oli. Nojah ilmaennustus näitas +18C ja tormihoiatust koos üleujutuste ohuga, see veel puuduks. Tegin kuuma kohvi, aga seegi ei aidanud, pidingi sügava piinlikkustundega kapist talveriiete vahelt suusafleece välja otsima. Nüüd istun lamamistoolis, limpsin kohvi ja blogistan päevasündmusi. Vetsupotid sai lõplikult kontrollitud ja korda tehtud, homme tõstame lapsega kohale, täna lihtsalt pole energiat. Koristasin tubasid, tööruumi ja külmikut. 

Panin Philadelphia kreemjuustu kuivikule, kuidagi imelik maitses. Vaatasin parim enne kuupäeva, mõni ime et eelmise aasta 6 novembri säilitusajaga juust kõige värskem pole. Kummaline vaid asjaolu, et hallitust polnud peal, mis tavaliselt juba enne tähtaega märku annab. Ju on hakatud kasutama eriti kanget kemikaali, mille peale isegi hallituseseened otsad annavad. Otseteed prügikasti, ei julge koertelegi anda. Muidu on külmik kenasti tühjenenud, kana karkassi puhastasin ära - liha läks homseks lõunasöögiks koos maisiga, krõmpskondid said koerad. Arbuusi avasin kah, oli hea sattunud, ehkki taolist polnud võtta, mida asjatundjad soovitavad.

Vaatame, mis õhtul ette võtan. Äkki vaatan netist mõne filmi üle pika aja või keeran hoopis pikali raamatut lugema. Laps lubas mulle kuuma teed teha, kui kuulis kuidas nina luristan.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!