Sunday, August 13, 2017

Viie nädalaga -7.2kg

Matkal täisvarustuses
Minu kaal 80.5kg pühapäeva hommikul. Seega teist nädalat järjest oma eeldatavas "tervisliku" kaalu vahemikus, milleks pean 80-82kg, võttes aluseks 30 aasta tagust ülikooliaegset seisu. Kui kaasale rõõmsalt oma numbrist teatasin polnud vastus: "Ei tähenda, mis kaalud, peaasi, et ise hästi tunned" just eriti motiveeriv, ehkki paari kuu eest juhtis ta ise mu punnkõhule tähelepanu. Mul oli kange kiusatus väljakutse esitada oma saavutuse järeletegemiseks aga kodurahu huvides hoidsin keele hammaste taga :P Edev nagu ma olen ootasin ju pikemalt kestvat hindavat üminat ja kiitust kui kobe ning seksikas välja näen. Ei tea kas peaks blogilugejate kiituse lunimiseks endast tüüpilise "eduka kaalulangetaja" speedodes pildi üles riputama :D 

Viies nädal siis eksperimendi algusest kui kaalusin 87.7kg, Ausalt öeldes olen iga pühapäev kaalu numbrit nähes olnud positiivselt üllatunud kuna enda arust pole miskit märkimisväärselt pingutavat ette võtnud kaalu langetamise nimel. Kui algul oleks olnud liiga ennatlik järeldusi teha siis nüüd on küll selge, et paljast veekaotusest see 7.2 kg maha pole läinud. Kõhul olevat polstrit näppude vahele võttes jääb mulje, et see on õhemaks läinud. Raske hinnata: on tegelikult nii või tegu lihtsalt soovunelmaga, samas kusagilt ju peavad need kilod lahkunud olema.

Selle nädala numbrile aitas ilmselt kaasa kolmepäevane suht pingutav matk, mille käigus läbisime raskel maastikul umbes 40km seljakottidega, minul 18kg seljas ja 7kg veekott rinnal. Paraku oli matka negatiivseks mõjuks harjumuspäraste söögikordade segiminek kuna sõime vaid telgitamiskohtades hommikul ja õhtul. Päeval matkates jõime vett ja naksasime veidi pähkleid ning mõne küpsise. Tulemuseks ka kodus õhtuse söögiisu tagasitulek, mis eriti teravalt end eile tunda andis. Nagu ikka minu dieedi puhul andsin kiusatusele järgi kuid aegamisi näksides piisas suht vähesest (viis finncrispi Kalle kaaviariga, tass kohvi ja paar Kalevi pralinee kommi), et isu rahuldada. Kaasa tegi õhtul preamune perele, sõin ühe koos aiast korjatud suure tomatiga, mille salatiks lõikusin, lisasin hapukoort.

Üleeile jäi poes silma originaalne Shveitsi juust, mis soodukaga saadaval. Kui tavaliselt ostan kohalikku ilmselt naftast ja tööstusjäätmetest kokkukeevitatud poole odavamat juustuga sarnanevat kollakasvalget tellisekujuliseks mätsitud massi siis seekord panin ehtsa juustu korvi.  Nimelt koitis "kirgastusmoment" nagu usklikel: "Parem süüa miskit väga head ja vähe kui keskmist massitoitu ja palju", eriti muidugi põhjusel, et kavas vähem pugida. Finantsiliselt miskit ei muutu, lihtsalt kogus väiksem, toidule minevad kulutused moodustavad niikuinii suht väikese protsendi üldkuludest. Pealegi olen õllega ammu seda teed läinud: parem juua head ja kallist Tshehhi või Hollandi õlut veidi vähem kui kohalikku odavat Canada või USA laket rohkem.

2 comments:

  1. Loomulikult ootavad lugejad speedodes pilti :) :)
    Väga tubli oled !

    ReplyDelete
  2. :D Ma olen vist ikka liiga häbelik selleks, vähemalt peab enne nats musklit kasvatama :P

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!