Friday, September 22, 2017

Suvi on tagasi !

2018 aasta septembri lõpu ilm Torontos
Juba nädalake selliseid ilmasid, et õhujahutaja vuhiseb kui töölt koju jõuan. Nädalavahetuse Toronto ilmateadet vaadates kippus suu lahti vajuma, järgmised neli päeva varjus +30C, niiskuseindeksiga neljakümne ligi. Kui raadiot uskuda siis lüüakse lähimate päevade jooksul nii mõnedki kõigi aegade temperatuuri rekordid. Pergel, nii palju kui ma siin suvel olin sai mõnusat "Eesti sooja suve" nautida aga septembri lõpp pidi ikka ära pöörama. Eestlastele võib jääda mulje, et teie kiusuks ilgun. Paraku tõepoolest vihkan palavust ja niiskust. ega miskit muud kui peab nädalavahetusel randa põrutama ja enamuse ajast koos koertega kuumuse eest kaelani vees kükitama :P Hea nali, et paljudes kaubamajades on juba talvejoped välja pandud :D

2 comments:

  1. Huvitav, täpselt sama räägitakse praegu ka siin, et suvi on tagasi, ilm on ilus ja pilvitu, kuigi temperatuur üle 20 siiski ei tõuse. Aga miks ei tõuse? Toronto ju kaardil umbes sama kõrgel kui Eesti? Väidetavalt kui sarnased ilmaolud oleks juhtunud suvel olema, oleks meilgi miinimum +25, aga kuna juba septembri lõpp, siis enam nii kõrgele ei tõuse. A miks Torontos tõuseb ja meil mitte?

    ReplyDelete
  2. Njah, ma isegi vaatasin kaarti, aga kuidagi on ikka meeles see, et Kanada, see on ju põhjas, kuigi tõesti Toronto on samal laiuskraadil kus Lõuna-Euroopa, aga kaarti vaadates libised sellest paralleelist kuidagi sujuvalt üle ja näed ainult seda, et vahe on "mingid sentimeetrid". Euroopa osas oleksid need samad sentimeetrid juba määravad :)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!