Thursday, November 2, 2017

Tondimaja

Ülemise akna all oli meie köögilaud
Teisipäeva õhtul sõitsime traditsioonilisele halloweeni üritusele vanade sõprade juurde, kus juba pea 20 aastat oleme käinud. Lapsed nägid see aasta hullupööra vaeva oma kostüümide kallal, mis pidid endast meduusa õdesid kujutama. Vanem tüdruk ehitas madude liikuma panemiseks mootoritega kaardervärgi. Oma 20 madu ehitaja kiivril, pead 3D printeriga tehtud, punased LED lambid helendamas.
Mereröövel pakub kärakat
Kogu see kupatus ta peas kaalus üle 5 kilo julgelt, ainuüksi jupid maksid $100 ringis. Mina ausalt öeldes ei saa aru nende entusiasmist, nagu natuke vanad sellise nalja jaoks. Samas ega ma ütlema ka ei hakka, las teevad kui rõõmu tunnevad nagu kaasa mind manitses. Ise läksin eriti lihtsa vastupanu teed tõmmates karate gi musta fleece peale.

Liiklus oli üllatavalt sujuv, seltskonna korjasin pangast üles ja toimetasin sihtkohta, parkimisega näkkas lausa tuttavate maja vastas. Tänav oli uhkelt kaunistatud nagu tavaliselt, kuid halloweeni jooksjaid tundus keskmisest vähem olevat. Ilm polnud nii paha, vihma ei sadanud ehkki üsna jahe ja tuuline. Tegime tiiru nende tänaval ja läksime ka oma vana maja vaatama, kus 20 aasta eest sai elatud ja kus ka mõlemad lapsed sündinud. Momendil täielik tondimaja, eelmine omanik müüs arendajale, kes plaanis maja maha tõmmata ja kaks uut asemele ehitada. Paraku selgus, et üle 100 aasta vana ehitis on muinsuskaitse all ning nii ta seisma jäi.


Tänaval pakuti täiskasvanutele isegi veini paaris kohas. Ei tea kas järgmine aasta saab kõhvi või paar kanepit, mis suvel siinmaal legaliseeritakse. Kui käed külmuma hakkasid läksime tagasi tuttavate juurde sooja, võtsime mõned õlled ja kuuma tshilit. Ausalt öeldes oleks hõõgvein ära kulunud, järgmine kord võtan pudeli kaasa, kui sama külm ilm juhtub olema.

Vasakpoolne on ajaloo kõige
õudusttekitavam president :)
Omaette kummaline on mõelda, et sama seltskonnaga sai 18 aastat tagasi koos istutud. Ei tea mis näoga oleksime praeguseid minasid vaadanud oleks tol ajal saanud tuleviku visiooni silmi ette manada. Tegelt pole enda arust küll suurt muutunud, ainult lapsed suureks kasvanud. Keegi pole meie seltskonnast isegi paarilist vahetanud. Huvitav mitu aastat läheb enne kui lapselapsed kostüümides koperdama hakkavad :D

Peitepilt:  Leidke kõik 4 vasakpoolsel pildil olevat
last 18 aasat hilisemal parempoolsel pildil üles ;)


2 comments:

  1. Hei, osalen äraarvamises :) Noormehe äratundmine pole keeruline, üks ja ainus. Mari vasakpoolsel pildil kuti taga ja kassikõrvaline Kirke kuti kõrval. Kolmanda tüdruku vasakpoolsel pildil pakun umbes, ehk see lillepärjaga vasakult teine parempoolsel pildil....
    Mari ja Kirke madudega peakatted on väga ägedad :)

    ReplyDelete
  2. Kolm neljast täppi, viimane oli tegelikult too pikkade mustade juustega.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!