Thursday, December 14, 2017

Kuidas 35 tolline külmik 29 tollisest uksest läbi pigistada.

Esmaspäeval pidi mustal reedel ostetud külmik saabuma. Lausa otse Lõuna-Ühendriikidest Alabamast helistati, ehkki LG Korea firma, aparaat ise Hiinas kokku pandud ja mina juhtun Kanadas elama. Külmiku kohaletoimetamine võttis aega üle kahe nädala, aga vähemalt tasuta transport ning isegi vana lubati minema viia. Ajastusega vedas kuna mul vaba päev. Hommikul sai vana tühjaks tõstetud ja seinast välja kistud. Hea et väljas miinus kuus kraadi, sügavkülma kraam läks aeda laua peale, muu kastides garaazhi alla. Vana külmikut vaadates imestasin kuidas selle kunagi uksest sisse saime. Ja siis tuli meelde, uus ju veel suurem. Ukse üle mõõtmisel selgus tõsiasi, et laius on 29 tolli, külmikul 30 tolli. Vana saime külg ees sisse, sest ukse eest ära võtmisega oli sügavus vaid 28.5, parasjagu mahtus. Uue laius 30 tolli, sügavus koos käepidemetega 35.5 tolli, ilma 33 tolli ja ilma usteta 29 tolli. Kui külmiku uksi ära ei saa tuleb köögiukse piita lammutada.

Kaks musta meest saabus millalgi keskpäeval, mille peale koerad pööraseks läksid, nad pidi magamistuppa kinni panema. Vana lohistasid kiirelt välja ja küsisid kõik jupid kaasa. Uksed olin juba ise ettenägelikult maha ja riiulid välja võtnud. Oli selge, et ilma uue küljest uste lahti monteerimata sisse ei mahu. Transamehed väitsid, et uksed eest ära ei käi ja soovitasid piida maha lammutada sõnadega, milleks sulle seda ikka vaja. Oot moment, vaatame seda asja, ei andnud me nii lihtsalt alla. Selgus, et sügavkülma sahtel oli vaid 2 kruviga siinidel, sai selle lihtsalt lahti. Uksi polnudki vaja ära võtta, sai avatud ja nurka muutes keerasime kapi ukseaugust läbi, paar millimeetrit ruumi piitade ja aparaadi vahel. Tüübid olid tõsiselt üllatunud, et nii pisikesest uksest nii piraka kapi sisse saime. Pole vist harjunud keskmise eestlase leidlikkusega :D

Külmkapi lasin kaasal pidulikult stepslisse susata, mille peale hirmus sädemepilv lahvatas. Esimese ehmatusega arvasin, et lõi kaitsmed läbi ja külmik kutu. Tegu täiesti tavalise käivitusvoolu hüppega nagu hiljem selgus, masin hakkas vaikselt surisema. Esialgu imestasime kui vaikne teine, liiga vara sai hõisatud, peagi hakkas plärisema nagu oleks kusagil lahtine kruvi metallpannil. Sama jama mis eelmisega. Kätt seina vastu surudes jäi vaikseks. Mida kuradit, kas peab nööri ümber kapi siduma või mis. Proovisime kapi äärt tõsta, plärin kadus kui tükk vineeri kahe jala alla suskasin. Hiljem on paar korda veel kostnud aga loodetavasti jääb lõplikult vaikseks kui vilditükki vibratsiooni summutamiseks kasutada.

Teiseks probleemiks osutus külmiku kõrgus, selle kohal oleva kapi uksed ei läinud lahti, pidin uksi paar senti kõrgemale tõstma. Kui koerad välja lasime ei teinud Koko suurt välja aga Sushi hakkas uue aparaadi peale urisema ja kui see ootamatult sisse lülitus lasi kiirelt jalga. Siiani ei julge kutsik üksi kööki tulla ja isegi vorstitükiga meelitades jälgib pingsalt külmikut, et see kallale ei kargaks. Kahe ukse süsteem mulle meeldib ja all asuv sügavkülm on ikka väga mugav kuna tihemini kasutatav kraam kõik parajas kõrguses. Õlle jaoks on nüüd mul täitsa oma riiul, igasugu muu toidukraami paigutusega harjumine võtab veel aega.

Muidu on trennivabad õhtud kulunud alumise korruse koristamise peale, ostsin kaks kroomterasest riiulit, ühe suusakraami ja teise igasugu muu koli tarbeks. Nende riiulite juures on eriti mõnus võimalus riiulite kõrgust sujuvalt reguleerida, et erinevas kõrguses plastkarbid kõige ökonoomsemalt ära mahuksid.

Ilmad keerasid järsku külmaks, isegi veidi lund tuli maha. Hommikul tekkis mure kas auto käima läheb aga polnud probleemi. Suusamäelt saabus teade: paar nõlva juba avatud, tulgu ma värsket lund proovima. Loodetavasti saan esmaspäeval külje valgeks, enne küll vaja suusasidemed uute saabaste järgi seada.

Täna oli töökaaslastega pubis jõululõuna, ülemused tegid välja. Tellisin calamarit ja New York Stirloin Steak'i, portsud nii pirakad, et vaevalt jaksasin kõik nahka ajada. Õhtupoole käisin kaasaga ostlemas, vanemale plikale õnnestus sobilik jõulukingitus saada. Lastel on praegu eriti kiire aeg koolis, järgmine nädal saavad väljateenitud puhkusele.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!