Thursday, December 21, 2017

UFO'dest veelkord.

Eelmine nädal jooksis peavoolu meediast läbi uudiskünnist ületav UFO teemaline uudis. Bulvarilehtedes ja netis on taolise teema leidmine igapäevane ega üllata kedagi. BBC, CNN, ABC ja muud tõsisemalt võetavad agentuurid üldiselt hoiduvad sedasorti poolulmelistest teemadest. Allikad peavad õige usaldusväärsed olema, et peatoimetajad lugusid läbi laseks.

Avalikkuse ette astus endine ja üsna äsjane USA valitsuse salajase uurimisprogrammi juht. Luis Elizondo oli vägagi poliitiliselt korrektse nimega Pentagoni programmi "Arenenud Aviatsiooni Ohu Identifitseerimise Programm" ( Advanced Aviation Threat Identification Program ) juht. Selle üle, miks ta 4. oktoobril sel aastal tagasi astus ja mis võiks olla avalduse põhjus võib vaid spekulaarida. Kuna kõrge sõjaväelasena on mees seotud riigisaladuse hoidmise seadusega, ei saa ta enamusest asjadest rääkida, millega projekt konkreetselt tegeles või milliseid juhtumeid uuris.
Mereväe F-16 piloodi pardakaamera video

Kuid isegi tema umbmäärased avaldused: "Isiklikult usun, et leidub äärmiselt kindlaid tõendeid, et me pole üksi" (pidades silmas mõistuslikku elu universumis) ja "Neil lennuvahendeil - nimetame neid lennuvahendeiks parema termini puudumisel - on sellised omadused, mis pole momendil ei USA aga ühegi teise riigi (nii palju kui meie teame) tehnoloogiaga saavutatavad. Otsesele küsimusele, kas tegu on UFO-dega vastas mees, et ta ausalt ei tea kust need lennuvahendid pärit on, aga üsna kindel, et need pole pärit siit ehk siis meie planeedilt. Valitsuse ametlikud kanalid enamasti vaikivad ehkki kaitseministeerium riputas ülevaloleva video ise interetti üles. Programm olevat peatatud. Kostab muidugi nagu tüüpiline eitamine millegi varjamiseks.

Tegelikult tuleks kogu mängu tagant otsida sügavamaid põhjusi, miks just nüüd selline avaldus tuli tagasiastunud endise ametniku suust ja miks Kaitsejõudude peakorter ise video avaldas. Kui tegu oleks saladusega, mida valitsus iga hinna eest tahaks varjata, ei lastaks loomulikult kedagi asjaomast meediakanalite ligi ka sellises suht vabas riigis nagu USA. Riigisaladus kaalub alati üles personaalsed õigused ja usutavasti ei avaldaks ka ükski tõsiselt võetav põhivoolu meediakanal uudist kui selle vältimiseks kusagilt kõne tuleb. Isegi praeguse presidendi suht avaliku tümitamise juures ei maksa kahelda, et teatud tsensuur siiski eksisteerib ja meedia kanalid alluvad isegi kui neile eriti ei meeldi.

Asteroid Oumuamua või siiski UFO ;)
Mind natuke intrigeerib, et sündmused langevad kahtlaselt kokku esimese avastatud vaieldamatult päikesesüsteemi välise objekti maast suht lähedalt möödalendamisega. Muidugi võib tegu olla puhta juhusega. Iseenesest oleks ikka kole põnev kui veel minu eluajal saame maavälise intelligentse elu kohta oluliselt kindlamaid tõendeid ja need ka avalikustatakse. Hulk kosmoloogia ja astronoomia eksperte ennustab esimese ühepoolse kontakti toimumiseks lähemat 25 aastat. No ei jõua ära oodata. Igal juhul tuleb nõustuda asjaosalise lühikommentaariga "Truth is out there" (Tõde leidub kosmoses). 

P.S. Foto on muidugi nali ;)

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!