Tuesday, January 16, 2018

Surmanuhtlusest ja ahistamisest (ära tüütab juba!!!)

Enda arust olen ma liberaalsete vaadetega inimene aga kui nii edasi läheb saab minust mitte ainult surmanuhtluse vaikiv pooldaja vaid lausa aktiivne propageerija. Sõidan mina hommikul rahulikult keskmises reas sajaga suht lumelörtsisel kiirteel tööle. Kuulan rootsi kriminulli raadiost mitte kõige teravamini liiklusele keskendudes. Perifeersesse vaatesse paremal pool ilmub masin, mis ilmselgelt liiga lähedale kaldumas. Enne kui jõudis mu peegli vastu minna lõid välja arvutimängus arendatud oskused reageerida ootamatutele rünnakutele ahvikiirusel aga samas kaine peaga läbimõeldult. Rool sujuvalt veits vasakule samas õrnalt pidurit, et masin libedas juhitavust ei kaotaks. Ehkki olen harjumuspäraselt pidevalt teadlik ümbritsevast liiklusest polnud 100% kindel, kas kõige vasakpoolsem rida tühi. Kuna polnud ka aega vaadata, ei julgenud oma reast välja sõita. Manöövrist piisas just täpselt niipalju, et parempoolne hull sõitis poritiiba riivamata minu ette.

Lasin kümmekond meetrit vahet enne kui mönuga sihikindlalt pasunat andsin. Eesolev tüüp ehmus ja hakkas vänderdama, õnneks siiski piirdesse ei uhanud. Kuradi hull, ei saanudki aru kas oli magama jäänud, lobises nii süvenenult kaassõitjaga, et ei märganud ümbritsevat või lihtsalt oli tegu pohhuistist enesetapjaga. Paari nädala jooksul teine kord kus avariist puudu vaid sentimeetrid ja seda idiootlike juhtide tõttu. Esimene mõte oli küll, et sihukesed tegelased tuleks teiste hirmutamiseks koha peal liiklusmärkide otsa üles puua ja mõneks nädalaks rippuma jätta. Kui töökaaslane kuulis mu lugu siis lohutas: küllap too vend peagi ennast surnuks või veel parem vigaseks sõidab kui sellest korrast ei õppinud. Hommikustes uudistes räägiti kuidas üks laps sai surma kui isa teda koolist üles korjama läks. Teine juht unustas käigu sisse kui masinast välja astus, juhita maastur litsus lapse kahe masina vahele. Nojah, mida seal oodata kui juhilubasid saab mõnesaja dollariga osta.

Kui uudistenuppe vaadata siis nüüd on juba iga teine ahistamisest. No kurat küll, see tuletab meelde nõukaaegset lauspropagandat. Ma ei vaidle vastu et teema on tõsine aga selle käsitlemine jäetud leheneegrite meelevalda, kes igast asjast üritavad sensatsiooni välja imeda. Jääb mulje, et kes iganes on tüdrukut ilma tolle vanemate ja muu suguvõsa loata kunagi julgenud tantsima paluda ja seejuures paljast õlga katsunud, tembeldatakse perverdiks kui vaid piisavalt tuntud tegelane. Tavakodanike kallale pole mõtet minna, sellest ei tule esiteks piisavat skandaali ja pealegi pole neil pappi, mida välja pigistada.

Lõpuks on hakanud ilmuma ka mõnede julgemate avalike tegelaste sõnavõtud (Eriti meeldis Lotmani artikkel), paraku kipuvad need üleüldisesse hüsteeriasse uppuma. Võin vaid kergendatult hingata, et minu "ahistamised" kauges minevikus, ei mäleta ise ega ilmselt ka "ahistatavad". Omal ajal sai ju tantsida ja musi anda ning isegi intiimsemaid tegevusi harrastada, paraku pole selle kohta ühtegi ahukaadi allkirjaga tunnistust, mis kohtus süütust kinnitaks. Tütarde pärast vaid pisike mure, nüüd ei julge poisid enam juttugi teha, loodetavasti ei jää kogu selle nalja pärast vanatüdrukuteks :P Ja enne kui keegi sapiseid kommentaare hakkab toksima lisan, et mõlemal on karates must vöö, mistõttu tegeliku ahistaja nahas ei soovitaks olla ;)


2 comments:

  1. Brigitte Bardot: #Metoo on absurdi tipp
    Selline artikkel tänases Postimehes.
    Aga lohutuseks iseendale - kõik kampaaniad saavad kunagi lõpu ja elu läheb edasi:)

    ReplyDelete
  2. Mnjah, lugesin ja eks ta ole, igal inimesel oma arvamus, hea et saab avaldada, veel ei pea muretsema, et avalikult lintshima hakatakse.
    Samas juhtusin andmeanalüüsi teemalist raamatut lugema, kus avaldati õige huvitav info. Nimelt olevat üks tihemini naiste poolt pornolehtedel googeldatavaid seksuaalfantaasiaid vägivaldne seks. Fantaasia ei puugi muidugi kattuda sellega mida tegelikus olukorras tahetakse, omaette mõtlemapanev on selline fakt siiski.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!