Monday, April 9, 2018

Suusakevad

Puhkehetk, 26 Märts
Selle aasta kevad on suusatamise seisukohast lausa super olnud. Peale veebruari lõpu suuri vihmasid ja üleujutusi tuli talv kenasti tagasi, lund sadas hulgaliselt juurde ja suusamäe olud üle aastate ühed parimad. Märtsi jooksul olen keskeltläbi kaks korda nädalas mäel käinud, praktiliselt alati lahe suusailm ja korralikud lumeolud. Uskumatu aga isegi tänased 9 aprilli lumeolud selle aasta ühed parimad. Tänu öisele lumesajule ja temperatuurile, mis hommiku poole nats alla nulli, peale lõunat kraad üle, sõitsin lubatud granulaarse asemel "hardpacked powderi" peal. Lisaboonuseks sain parema saapa kohe hästi jalga ja see ei pigistanud eriti nagu tavaliselt.

Tütrega tõstukil, 30 Märts
Suusatamine tuli ülihästi välja, mida kinnitas ka juhututtav, kellega tõstukitoolil juttu ajasime. Tegin toolil oma saapaklambreid lahti kui noormees mainis, et pole enam mitu aastat oma võistlusvarustusega sõitnud just seetõttu, et pole nii mugavad. Sul korralikud suusad, sihukese mäe ja lume kohta natuke liiga jäigad. Nojah, suusashowlt sain soodsalt võistlejate treeningvarustuse. Üleval soovisin head päeva ja lükkasin end toolilt minema. Hoo pealt klõpsasin klambrid kinni ning üle nuki mäest alla. Ühe laskumisega mõnusaid kiireid madalaid pöördeid võttes tõstukini välja. Toolile istudes libises sama tüüp mu kõrvale. Tundsin end kõrvust tõstetud kui mees teatas, et oli üritanud minu taga püsida, aga polevat lihtne olnud. Kanada sarjas sõitnu käest oli seda uhke kuulda.
Kesvamärjukest mekkimas, 2 Aprill

Kui tollele tüübile ei julgenud tunnistada, et mu Canada jope kaltsukast ostetud siis paar sõitu hiljem kõrvale istunud venelasele ei kartnud seda teatada. Mees nimelt vaatas mu jopet ja küsis kas olin Salt Lake City OM'l võistlemas, tema olla Sotshis olnud. Seljas olev RUSSIA kirja ja lipuga jope andis ta sõnadele kaalu. Tutvustasin end eestlasena lisades, et suudan isegi vene keelt rääkida. Lobisemise käigus selgus, et mees Peterburist pärit, elab praegu Canadas aga olevat lapsena Tallinnas käinud. Kurtis, et praeguse poliitilise kliima juures olevat ebamugav Vene jopet kanda. Kuradi Putin häbistavat kõiki venelasi oma jutu ja käitumisega. Tore kuulda, et normaalseid venelasi kah veel järgi jäänud.

Enne viimast laskumist, korralik lumi, 9 Aprill
Ilmateade lubab ööseks mäele lund aga paar järgnevat päeva vihmased. Eks näe kas hoiavad järgmine nädalavahetus tõstukid käimas või mitte. Hooaja lõpus kaotab mägi raha, sest suusatajad enamasti juba maksnud hooajapileti omanikud ja päevapilet praegu vaid $15, neidki üle paarikümne ei müüda. Töös hoitakse vaid kaks tõstukit, mäel vähe rahvast, sõida nagu privaatklubis.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!