Friday, August 24, 2018

Vene tehnikaimed ja huumorisoon


Igorek
Boston Dynamics Robot
Vaadates juuresolevaid pilte ja lugedes artikleid ei suuda imestust varjata. Ilmselgelt on Putini Venemaa pöördumas tagasi kuulsusrikaste nõukogude traditsioonide juurde. Seda mitte ainult poliitilise tagakiusamise koha pealt vaid tõsise üllatusena ka tehnoloogia valdkonnas. Nimelt esitles Kalashnikovi tehas esimest vene lahingrobotit, mis pidada lääne versioonidest igati üle olema. Pildi põhjal otsustades oli keegi juhtkonnast näinud "Tähtede sõja" filmi ja Hollywoodi animatsiooni rauda pannud. Pisike probleem olevat robotil vaid see, et praegu veel pole suudetud teda liikuma panna. Tehas oli ka unustanud asjaolu, et tänapäeva venelased vaatamata patriotismile julgevad täistotruste koha peal ettevaatlikult ironiseerida.

Kalashnikov CV-1, disain on maitse asi 😝
Tesla
Võiks ju arvata, et peale taolist avalikku fiaskot ollakse veidi ettevaatlikum. Aga kus sa sellega. Paar päeva hiljem esitleti uut tehnikaimet, mis pidada jällegi lääne omadele tuule alla tegema. Seekord oli tegu seitsmekümnendate luukpäraga Moskvitshi meenutava elektriautoga. Tehase sõnul olevat tegu tootega, mis Teslast iga nurga pealt parem. Disain on muidugi maitse asi ja Halloweeni peole sõiduks sobib sihuke riistapuu ülihästi. Paraku pole selge, ega äkki too roboti eeskujul pole veel suutnud liikumisprobleemi lahendada. Tundub nagu oleks tegu rubriigiga "Juhtub ainult Venemaal".

Lõpetuseks veidi idanaabrite huumorisoonest ja õigusemõistmisest. Kui ennevanasti sai täiega vene nalju nautida siis praegu üritatakse hakata naljamehi trellide taha panema. Tuleb meelde Stalini aeg, kus anekdoodi rääkimise eest võisid riigireetmise paragrahvi alla minna. Minu ajal tavakodanike puhul seda nii tõsiselt enam ei võetud. Vanemad aga on elanud üle Shveiki lugusid meenutava õõvastava aastakümne. Kõrvaloleva pildi eest on 23 aastasele blondile prillidega preilile esitatud süüdistus viha õhutamises, religioossete tunnete mõnitamises ja ekstremismis - süüdimõistmise puhul 6 aastat kolooniat. Võtab vist ka lustakamal humoristil naljatuju ära 😛

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!