Sunday, September 30, 2018

Eesti 100 parkimisplatsil

Kaasa lehvitab näituse ees tiibu 😊
Peakorraldaja avakõne

Torontos Tartu Collage parkimisplatsil oli eile rändnäituse "Masters of Our Own Homes: Estonia at 100" avamine. Läksime kohale avaldamaks toetust ettevõtlikele Eesti entusiastidele. Näitus oli tõepoolest huvitavalt üles seatud, palju kokkuvõtlikku lühiinfiot ja fakte Eesti kohta. Eriti sobiv välismaalastele, saamaks kiiret ülevaadet ühest pisikesest tundmatust riigist Läänemere ääres.
Kuhu maailmas ja palju eestlasi pages.

Pean kõigile oma tuttavatele canadalastele soovitama. Ilm oli jahedavõitu, sees pakutav kohvi kulus marjaks ära. Hiljem läksin veel korra vaatama, nüüd oli seal enamasti kohalikke uudistamas. Päris huvitav kõrvalt kuulata, kui üks härrasmees soovis miskit Eesti firma disainitud riideeset ja tolle naine  lubas jõuludeks tellida. Eesti päritolu tehnoloogiafirmasid ma tean aga seal esitletud riietuse ja disaini omadest pole varem kuulnudki.
Millised on tüüpilised eestlased ja miks.
Eesti ajaloo lühikursus möödakäijatele.
Kuna sattus olema "Nuit Blanche" öö, kus igasugu valgusega seotud ja muid kultuuriüritusi  korraldatakse, suundusime linna peale hulkuma. Proovisime Bata kingamuuseumi sisse saada, liiga pikk järjekord, jäi ära. ROM'i pääsesime peale turvakontrolli läbimist, aga 
Trummitagumine kirikus
muuseumi põnevamasse osasse jällegi hull saba. Vaatasime siis dinosauruse luukeret ja haakristiga Buda kuju ning kõmpisime edasi. Sealsamas lähedal kirikus esines Korealaste trummi grupp. Müra oli kaugele kuulda, sees võttis kopsud värisema. Omaette huvitav aga jaapanlaste oma meeldib mulle rohkem. Olen vist vanaks jäänud, sest vaatamata kolmele kohvile kippus uni peale, sõitsime metrooga koju. Enne magama keeramist vaatasime kolm viimast osa "Iraanlased Eestis", päris lahedad reisisaated Tuulil ja tema kaasal tehtud.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!