Wednesday, January 30, 2019

Pärastlõunane vahetus ja Polar Vortex

Nonii, esimene päev pealelõunases vahetuses tehtud. Kaasa hommikul voodist üles ajades mainis, et nii mõnus oleks isegi mu kõrvale sooja teki alla lebotama jääda. Ei saa salata, hommikusel sissemagamisel on omad eelised. Eriti meeldib mulle unenägude rohkus ja täiesti väljapuhanud tunne. Täna näiteks nägin, et kihutan lumistel tänavatel punase Ferrariga. Tegin paar napikat, lõpuks kriipisin esiotsa hobusemärgi kannakat tehes. Pole hullu kunstiliste kalduvustega laps värvib markeriga üle nii et ei saa arugi. Maja juurde parkima asudes hakkas reaalsus häirekella lööma. Kuidas ma koerad Ferrarisse mahutan ja üldse miks ma kolmanda auto ostsin. Kust kurat ma selle raha võtsin? Täiesti mõttetu auto, lumega igavene jama sihukeste laiade rehvidega sõita. Ehk on uni, katsusin rooli nahkkatet: liiga reaalne, vist ikka ei ole. Tasapisi virgudes valgus kergendustunne üle keha - siiski uni.

Eile igatahes valmistusin varakult kodust lahkuma, et esimesel päeval ikka kenasti õigeks ajaks tööle kohale jõuda. Tavalise hommikuse 20 mindi asemel pidasin mõistlikuks vähemalt 45 varuda. Üllatus oli suur kui Google pakkus kohalejõudmise ajaks 21 min. Pole võimalik, sest teed ju lund täis nagu võisin tunni aja eest pargist koertega naastes veenduda. Igaks juhuks ei uskunud internetti ja jätsin endale 40 minti sõiduaega. Maanteele jõudes oli üllatus suur, tee mitte ainult puhas vaid lausa kuiv ja liiklus hõredam kui varahommikul. Ainus seletus, et suur osa inimestest lihtsalt ei läinud hommikul tööle. Kokkuvõttes saingi kohale 21 minutiga - tunnustus Google apile.

Parkimisplats oli lumest puhastamata, oma kohale saamiseks pidin kaks korda hoogu võtma ja lihtsalt hange põrutama. Klaasipuhastajad tõstsin üles, et katuselt alla vajuv sulalumi ei jäätaks need õhtul klaasi külge kinni. Töö iseloom vahetusest suurt ei sõltu nagu oli arvata, lihtsalt enamus kaastöölisi teised. Pauside ja lõunasöögi või pigem õhtusöögi ajaga pean veel harjuma. Ilmselt kõige mõistlikum kella kuue ajal õhtust süüa ja kaheksa ajal lihtsalt puuvilja naksata ning hiljem kodus toitumisest hoiduda. Esimesed neli tundi tegin masinate elektroonikale rahulikult venitades tehnohooldust, viimased neli lahendasin sudokusid ja surfasin netis. Kümne ajal kojusõit kujunes mõnusalt kiireks.

Homseks ennustatakse kohati lausa -60C kraadini langevat külma tuulekoefitsendiga

Netistuudistest ei saa jagamata jätta mõningaid pärle:
     Briti parlament on täiesti sassis omadega. Hääletab paranduse poolt, mis saadab peaministri EU'ga uut lepet sõlmima (ehkki EL on selgelt kõige kõrgemal tasemel kinnitanud, et lepe on sõlmitud ja mingit ümbertegemist ei toimu). Teine vastuvõetud parandus nõuab, et SuurBritannia ei tohi lahkuda EL'st ilma leppeta. Paraku tegu kahe t]en'oliselt üksteist välistava otsusega. Parlamendis on vist massiline isiksuste kahestumise epideemia aset leidnud.
     USA'd ja Canadat tabanud aastakümnete võimsaim külmalaine, ehk "Polar Vortex" nagu seda siin kutsutakse. Politsei teatel on Chicagos hakatud sulejopesid röövima tavapäraste moblade või rahakottide asemel :D
     Uudiseks on raske pidada Trumpi suhtumist omaenda luureagentuuridesse. Tüüp soovitab luurejuhtidel tagasi kooli minna, sest nende info ei lange kokku presidendi ettekujutusega. Teadagi, et ilus vale on palju mugavam kui karm tõde, mida praegune Valge Maja boss ei suuda aksepteerida.
     Eraldusmärkideta Venemaa lennuk olevat maandunud Venetsueela pealinna lähedal. Väidetavalt eesmärgiga 20 tonni keskpanga kulda Moskvasse kindlasse kohta paigutada. Paistab, et venelased teevad ettevalmistusi väljatõmbumiseks ja finantsiliste kahjude minimiseerimiseks pangaröövi läbi.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!