Sunday, February 3, 2019

Külm, Sula ja Mobla

Eile lõpetasin maja ümbert lume ajamise
Selle aasta ägedamale külmalainele järgnes ahvikiirusel suur sula. Plaanis peale lõunat suusatama sõita, paraku oli ilmaennustus muutunud õige vastikuks, lubades kolme soojakraadi ja uduvihma. Veebikaamera pilti vaadates võis veenduda, et seekord nad nalja ei teinud. Pergel küll, alles üleeile ennustati lumesadu ja külmakraade tänaõhtuks. Igatahes tõusis temperatuur vähem kui ööpäevaga üle 20 kraadi. Hea, et maja ümbert sai külmaga suurem lumi ära visatud, sulaga kipub muidu vahel allakorrusele veidi vett tulema. Eks sooja-külma paisumistega loksutab alusmüüritise pragusid, ümberringi ujutades nõrgub nats sisse. Õnneks põrand selline, et neist kahest kohast läheb märg jälg mööda plaate otse äravoolu. Alles eile maja kõrval olnud liuväli sulas täielikult. Homme oodata seitset soojakraadi, kogu lund ei jõua sulatada aga tiigi kindlasti tekitab tahaaeda. Teisipäeva öösel juba külmetab.

Mina pärastlõunases vahetuses 😁
ehk kutsa lebo kui tütart kodus pole
Nädalake olen nüüd pealelõunases vahetuses käinud ja ausalt öeldes ei kurda eriti. Kõige tüütum, et tööd vähem kui hommikuses, kus ju kah mingit kondimurdmist ei toimunud - igav hakkab. Olen nii väljapuhanud, et õhtul ei tulnud und😕. Naljaga pooleks võiks öelda, et pealelõunane vahetus läks kalliks maksma, sest nutika patarei ei jaksa sellisele koormusele vastu panna ja tuleb uus muretseda. Eks ta tüütu ole patareid tööl laadida, samal ajal ju ebamugav juhe taga netis surfata. Tegelt on moblal tekkinud külmakartus, mis väljendub asjaolus, et külmaga paneb fotorakendust kasutades pildi taskusse isegi kui patareil veel 50% nominaalset mahtu alles. Tegu olevat tuntud probleemiga kui patarei väsima hakkab. Soojas pole muret, aga ilmselt kukub kõvade miinustega pinge alla ja mobla lülitab automaatselt välja.

Natuke totter on ainult selle pärast uut nutikat muretseda, et mobla külmaga pilditegemisest keeldub. Samas on mul suht palju fotografeerimist ja filmimist suusamäel, kus pidevalt aku taskuskandmine õige tüütu. Akuga nimelt teeks aparaat ka Antarktikas edukalt pilte. Viimased talvepildid ja filmid koertest ongi tehtud nii, et aku juhtmega moblal taga. Probleemi odavam lahendus oleks aku asendamine, millist võimalust küll ametlikult ette ei nähta. Amazonist saab 20 taala eest uue aku ja pisikese tööriistade komplekti vahetamiseks. Põhimõtteliselt suht lihtne operatsioon tundus, paraku ei taha riskida mobiilsest netiühendusest ilma jäämise võimalusega. Kasutajate kommentaaride põhjal otsustades võib ka juhtuda, et uus aku peab suht lühikest aega vastu. Kaalukausi uue mobla kasuks kallutas Google uue lipulaeva sooduskampaania, Jaanuari lõpus anti $200 odavamalt.

OnePlusSixT, Pixel 3 ja Pixel3 XL võrdlevad tehnilised andmed ja tavahinnad.
OnePlus McLarenil on 10 GB muutmälu ja kiirem laadimine.
Enne muidugi sai teha kõvasti uurimistööd. Mulle on tähtsaimaks kriteeriumiks esiteks võimalikult hea pildi ja video kvaliteet ja teiseks ekraani suurus. Google Pixel 3 XL on enamuse arvustajate hinnangul momendil parima kaameraga mobla andes silmad ette ka I-Phonele. 6.3 tolline ekraan täiesti piisava suurusega uudiste ja blogide lugemiseks. Teine mobla, mida vaatasin oli One Plus SixT McLaren. Tollel hulka rohkem nii muut (10 GB) kui püsimälu 256GB, sutsu suurem ekraan, suurem aku, kaks sim kaardi pesa, sõrmejälje andur ekraanil ja järgmise põlvkonna esiklaas. Ainult kaamera tegi viletsamaid pilte vaatamata suuremale lahutusvõimele, ekraani pikslitihedus samas nigelam. Pildistamise juures tekitavat olulise kvaliteedivahe Google pilditöötlus, mille juures tehisintellekti algoritme rakendatakse. Hinna poolest One Plus ja Pixel 3 momendil täpselt samad 929 CAD, tavaliselt Google umbes 20% kallim. Minu jaoks Google ainus eelis lisaks pildikvaliteedile piiramatu pilvekasutusruum fotode ja videote jäädvustamiseks - seda siiski peenkirjas klausliga (3 aastaks). Seega, igal muul juhul oleks mõistlik valik OnePlus, mille pildid samuti väga head, lihtsalt mitte kõige paremad. Muideks mõlemal tütrel OnePlus telefonid ja mõlemad paksult rahul.

Viimasel jaanuarikuu päeval tellisin südamevärinaga Pixeli ära. Täna sai Amazonist otsitud nii kaitseklaas, veekindel ümbris kui tavakate. Järgmine nädal ilmselt kulub uue moblaga mängimise peale😏

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!