Wednesday, April 10, 2019

Võhikud võimule

No mis ma oskan öelda, aga paistab, et kui see valitsus sünnib siis lööb ta kõik rekordid oma ebakompetentsusega muutes Eesti kogu maailma naerualuseks.

Rahandusminister ei oska oma sõnul 10 piires arvutada, sest näppusid ju rohkem pole.
IT minister väidab, et ta pole mingi IT inimene teatades plaanist kaaluda e-valimiste lõpetamist.
Siseminister seab avalikult enda eeskujuks maailmakuulsa võhikute kroonimata kuninga Donald Trumpi.
Välismajandusministriks saab Järva-Jaani vallavanem, kes Helme sõnul lisaks korralikule elukogemusele pidi olema ka tubli mees😒
... ja nii edasi ...

Hommikul IT ministri uudist lugedes pidin end näpistama veendumaks, et ikka veel und ei näe. ERR intervjuud "Mart Helme jääb Mart Helmeks" lugedes lihtsalt pööritasin silmi nii, et pea hakkas ringi käima. Ei oska seisukohta võtta kas nutta või naerda. Pragmaatilise külje alt vaadates ei tohiks mind suurt häirida, sest personaalselt nende võimalikud lollused suurt ei mõjuta. Kurb ainult, et kui seni sai välismaal alati end uhkusega esitleda "eestlasena" siis varsti võib kujuneda olukord, kus proovid nagu venelane vaikselt küsimusest mööda hiilida. Piinlik oma päritolumaad mainida seoses võimule pääsenud kildkonna ja avalike prohmakatega, mis tulemata ei jää.

Poleks osanud arvata, et demokraatia tingimustes on võimalik valimistulemustega selliselt kombineerida. Võimule saab koalitsioon, mis omab parlamendis nominaalselt enamust ehkki 70% rahvast sellise koalitsiooni vastu. Churchilli tuntud ütlusel: "Demokraatia on kõige halvem valitsemise meetod, välja arvatud kõik ülejäänud" on tõetera sees 😜

Eelnevaga seotud huvitav BBC videolõik, miks võhikud tihtipeale juhtideks saavad.

4 comments:

  1. Ega sinu elu sellepärast elamata jää, et valitsus muutub. Alati keegi kaotab, ise valisid selle poole, kes sul käskis uskuda. Kas spordis on ka nii, et ei võitnud ja siis tänitad. :)

    ReplyDelete
  2. Tõepoolest, ära kustuta neid kommentaare. Neist on väärtushinnangud nii hästi näha, võrdlus spordi ja poliitika vahel annab selge signaali, et huvide fookuses pole kunagi olnud riigimehelikud väärtused, vaid lihtsalt sportlik ärategemine. Jama lugu - nüüd on "võit" käes, nüüd peab hakkama tööd tegema, aga selleks pole valmidust ega teadmisi.

    ReplyDelete
  3. Lugedes üksteise järgi ilmuvaid EKRE poliitikute intervjuusid, kus nad lubavad võimule tulles korra majja lüüa ja riigiametid sotsiaal-libeaalsest saastast puhastada on selge, et Repinski Jõhvi aadrilaskmine oli alles ettevaatlik algus. Keskerakond laseb EKRE'l vaikse heakskiiduga musta töö ära teha. Kolmikliit üritab ilmselt võimaluste piires kogu avaliku sektori politiseerida.
    Viimane kild immigratsiooni ja tööhõibe koha pealt oli Helme briljantne idee eesti ehitajad soomest tagasi tuua kodumaa põldudele maasikaid korjama :D

    ReplyDelete
  4. Muidugi Madison teeb seda sama mis Savisaarel tegemata jäi ja kirjutab tulevikus raamatu "Minu Laager". Iga valitsus paneb omad pukki.Meie maasikad kasvavad Poolas. :)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!