Tuesday, May 7, 2019

Valimiskompass

ERR uudistelehel sattusin valimiskompassi peale, mis pidada aitama kodanikul otsustada millise partei vaadetega tema arusaamad kõige rohkem ühtivad. Kes tahab ise proovida võib järgneval VALIMISKOMPASS lingil klikkida ja ise selle vastuste ning nende kaalu kadalipu läbi teha saamaks teada kes ta parteipoliitiliselt tegelikult on. Enamuse sihukeste küsitluste puhul saad mingilgi määral tõsiselt võetava tulemuse kui vastad küsimustele kiirelt ilma mõtlemata nii öelda instinktiivselt, mida proovisin teha. Tulemus oli üsna ettearvatav ehkki tean millist parteid valin kuna paar teist võimalikku varianti on viimase aja poliitiliste sündmuste tõttu välistatud.

Et isamaa seisukohad minu omadega 84% ulatuses ühtivad pole eriline üllatus, pigem fakt et Reform lausa neljandale kohale jäi. Paraku ei pea ma võimalikuks Isamaale oma häält anda eelkõige seetõttu, et minu arusaamiste alusel sooritasid nad teistkordse reetmise minnes Keskerakonnaga koalitsiooni. Puksisid täiesti vastutustundetult võimu ja ei tea mille muu nimel Reformi välja esindades koos EKRE'ga Kremli "kasulike idiootide" seltskonda. Olgem ausad, kellele muule on praegune ühiskonna nugade peal olemine kasulik, eriti kui tegelikult ju selleks mingist sisulist põhjust ei ole. 

Enamus EKRE poolt tõstetud "põletavaid probleeme" pole seda mitte, keskmist eestlast ei koti kooseluseadus aborditeemast rääkimata, põgenikeküsimust sajakonna indiviidiga vähemalt praegu Eestis pole. E200'ga võivad mu vaated ühtida aga häält maha visata ei raatsi. Kes see ERE on pole aimugi, rohelised äkki, arusaamatu kuidas nemad nii kõrgele tõusid. Hääle annan ikkagi Reformile nagu eeldatavasti kolmandik eestimaalasi olles samas põnevil kas ja kui palju Isamaa oma tegevuse tõttu võrreldes riigikogu valimistega toetust kaotab.

Lõpetuseks soovitan lugeda Tsahkna intervjuud "Valitsus ei ole torumees vaid moraalne majakas", minu arusaamine langeb suures enamuses tema vaadetega kokku, kuid minul pole sellist parteipoliitilist tagapõhja ja kulissidetaguse mänu teadmisi.

P.S. Unustasin mainida, et Eesti TV eorovalimiste reklaamklipp on minu meelest äärmiselt ebaõnnestunud. Just selline ärgitab EKRE valijaid valimispäeval välja tulema. Vähemalt Eestis ja veel nii mõneski teises Euroopa riigis annab nii "poliitkorrektne" reklaam kardetavasti hoopistükkis vastupidise tulemuse.

P.P.S.  Onutütar tõi kaugelt kodumaalt maiust kaasa. Lihtsalt keele viis alla, eriti kui õunasiidrit kõrvale lonksata. Vähemalt super häid komme oskavad Eestlased endiselt teha!!!

3 comments:

  1. Nüüd saan aru, miks mulle EKRE väljaütlemised üldse ei meeldi 🙂 Mina peaks andma oma hääle E200le, selle sabas tulevad ülejäänud parteid 64-70 vahel. Isamaa 60 ja EKRE 29 😄
    Oh, ja see reklaamklipp on kindlasti Europarlamendi oma. Näidatakse üle Euroopa. Nii et ei tasu südamesse võtta 😛

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ega mina kunagi reklaame südamesse võta, aga eurovastastele on see eriti magusa kondina just enne valimisi hammaste vahele visatud.

      Delete
  2. Samas kui Lepik von Wiren Isamaa esimeheks valitakse ei välistaks võimalust, et kunagi jälle Isamaa poolt hääle annan.
    https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/seederi-konkurent-isamaa-sisevalimistel-peab-ekre-t-eesti-julgeolekule-ohtlikuks?id=86145203&fbclid=IwAR0J_5Uu4ARuVIvoTrjaJ8ThkLpHt_WBGBHGGGXUUwFWgvOmKrrjWHo5BUM

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!