Thursday, June 27, 2019

Jaanituled

See aasta ei saa üle ega ümber ilma kiitmisest, mis traditsiooniliselt kipub Eestis Jaani ajal nöökima. Sai käidud kahel jaanitulel nagu ikka. Ennelõunal suvilas vanematega sõit randa ja lõke metsa all, kus grillisime vorste. Eelmisest aastast nii palju kuivanud oksarisu, et pean veel mitu korda seal käima "järeljaanituld" tegemas. Kohe saabudes võtsin ühe õlle, edasi piirdusin kaljaga. Jaanipäeval ja muidugi üldse ei maksa saatust proovile panna, Eestis ju nulltolerants mitte nagu Kanadas, kus võid kahe õllega rooli minna ja puhud ikka alla normi.

Vääna rannas emaga
Lõkkeplatsil vanematega
Õhtusele jaanitulele Kõnnu esimese klassi pinginaabri juurde. Seal mitmed vanad semud kokku tulnud. Kui mina jõudsin oli pidu juba alanud, rahvas suure toidu- ja joogikraamist lookas laua taga. Korkisin kiirelt õlle, et kaotatud aeg tasa teha ja asusin pugima.

Peale esimese nälja kustutamist olid ette nähtud sportlikud mängud. Loopisime nooli, paraku tüdis seltskond enne kui keegi 501'ni jõudis. Sulgpallimatshid sauna taga toimusid päris ägedad, mul isegi õnnestus kaks võita.



Suuresti ilmselt tänu hilisele saabumisele kuna polnud jõudnud nii palju kesvamärjukesele pihta panna kui teised. Mingi moment tõmmati paar härmas hundijalavee pudelit välja. Viisakuse pärast võtsin pool pitsi aga see kraam ei istu maitse poolest kohe üldse mitte, eelistan lahjemat jooki. Kultuursema poole eest hoolitses kohapeal kokku pandud külakapell pakkudes popurriid malevalauludest ja keskmiselt ropematest rahvaviisidest nii eesti kui ka vene keeles 😋
Tule toomine 😜

Saun oli kuum ja tiik mõnusalt karastav et mitte jäine öelda. Tule süütamise juures on peremees iga aasta mingi üllatuse planeerinud. Seekord plaanitud kaugelt molotovi kokteiliga viskamine ei õnnestunud kõige paremini. Esimene katsetus lendas liialt suure hooga üle puudekuhila metsa alla, hea et metsatulekahju ei põhjustanud. Teine katsetus tabas märki aga mingit tulelahmakat ei järgnenud, tulekera kustus vähehaaval ära. Liiga vara risuhunnikule kallatud bensiin oli ilmselt jõudnud ära aurata või maa sisse imbuda. Lõpuks ei aidanud muud kui tuli veel mõni liiter kütust okstele visata, siis vähemalt lõid leegid taevasse.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!