Wednesday, August 21, 2019

Töörindel puhkuseta, Gaming Garage ja Sushi Kiku

Tütar AMD Gaming Garage's
Enne kui meelelahutusteemadele siirdun annan teada, et endiselt raban täiel rindel töö juures eesmärgiga lisapuhkusepäevi teenida. Tegevus on nii edukaks osutunud, et soovi korral võiks juba üle nelja nädala vabu päevi võtta. Aga ma olen ka kaks nädalavahetust tööl olnud, ehk siis laupävaks tekib olukord, kus järjest 19 päeva tööl käidud. Peab rõhutama: justnimelt käidud mitte tööd tehtud😜

Pühapäev osutus markantseimaks näiteks. Hommikul kuueks tööle jõudes suunas ülemus mu uue konveierisüsteemi tehnohoolduse õppetunnile, kus firma esindajad pidid näitama kuidas paigaldada uut palju paremat veorihma. Väidetavalt pidavat ühel mehel umbes pool tundi võtma, no kindlasti mitte üle tunni. Natu kahtlesin, aga ei hakanud silmi pööritama. Kolm lõhnastatud ja puhastes vormides firma esindajat saabus kohale ning asus arrogantselt meile näitama kuidas asi käib. Muidugi oli härra Murphy oma seadusega virgalt kohal nagu ikka kui kellelegi vaja tema koht kätte näidata. Kõik läks valesti mis minna sai. Kolm tundi hiljem sikutati lõpuks esimene rihm kolme läbihigise, määrdunud ja vanduva spetsi pingutuste saatel käsitsi paika.

AMD pakub võimalust tasuta uusi mänge proovida
Mainisin süütu ilmega, et töökäsul oleks ehk mõistlik natuke rohkem kui pool tundi selle töö jaoks varuda. Aega võtma tulnud raamatupidaja oli niikuinii ammu stopperi kinni löönud ja kohvipausile lahkunud. Pomo mühises vastuseks, et alati ei lähe kõik õlitatult. Just seda ma mõtlesin, kiitsin takka. Tüüp vaatas mulle otsa ja hakkas naerma, eh kurat, kipun aeg-ajalt unustama, et töötame riigifirmas, pane nii palju aega kui heaks arvad :D Kokkuvõttes kogu selle päeva vaatasin topelttasu eest jälgides kuidas suure ameerika firma insener, tehniline müügiesindaja ja müügijuht kolmekesi kahte rihma paigaldasid - mul kukkus kaks vaba päeva niikui niuhti ajaseifi lisaks.

Dinosauruste hambad, meteoriidid, ... päris?
Igasugu luukered samuti pakkumisel
Koju sõitmise asemel suundusin suurele igaaastasele väljanäitusele "Canadian National Exhibition" ehk CNE lühendatult. Vanem tütar tutvustab "Mängude Garaazhis" rahvale virtuaalreaalsust oma firma esindajana. Sain temalt parkimispileti ja tasuta sissepääsu. Sissepääsu juures suunati mind autoga ekspress väravasse sõnadega: "Te vist unustasite, et lilla passi omanikud saavad eelisjärjekorras parimad reserveeritud kohad". Ahaa, nojah, tütar polnud mulle sellest sõnagi maininud, ega ta isegi teadnud nagu hiljem selgus. Tore, et magasin maha poolehinna piletid, nüüd sain hoopis tasuta sisse.

Näitus nagu näitus ikka, meeletult igasugu väljapanekuid. AMD arvuti, mängu ja virtuaal ning liitreaaalsuse saalis viibisin kõige kauem. Mitmeid mänge olin ennegi proovinud, midagi jalustrabavat uut silma ei hakanud. Rahvusvahelises osakonnas proovisin igasugu eri riikide näkse, kõht sai täis. Sel ajal kui tütar läks oma firmaga restosse õhtusöögile suundusin koertenäitusele. Kahjuks polnud tegu mitte koertenäituse vaid tsirkuseetendusega. Kutsadel lasti trikke teha ja võistelda takistusrajal. Mulle oleks palju rohkem pakkunud võimalus erinevaid koeri lähemalt uurida ning nende kohta omanikelt infi küsida, nii nagu eelmine aasta kassinäitus oli korraldatud.

Paanika - Lapsel kukkus nämm kleidi peale
Esmaspäeval tegime takkajärgi lastele välja sünnipäeva Kiku Sushi nimelises Jaapani restos. Sama koht kus eelmine aasta käisime kui kaasa Eestis oli, temale seega esmakordne kogemus. Seekord olime lausa viiekesi, sest kaasa võttis ühes oma pisikese "kasulapse", kes autosõidu võimalusest pöördes. Sushit ja igasugu muud jaapani toitu sai kuhjade viisi pugitud. Põhitähelepanu pöörasin seatoidule🍤 (seafood), krevetid, krabid, kala, vetikalised ... Riisi, kui mõttetut odavat kõhuruumi raiskajat vältisin. Väike segadus tekkis mul tellimisega kui ei mõistnud, et pean lisaks toidu pildile ipadi'il ka juuresolevat teksti lugema. Osa nimelt ühekaupa, osa nelja või kuuekaupa. Algul tellisin kogemata sushisid ühekaupa. Kui aru sain läks kõik kenasti kuni järg magustoiduni jõudis.

Roosikujuline Lõhesushi ja grillkrevett
Igaks juhuks tellisin neli korda jäätist🍦, nomuidugi saingi neli kaussi nelja lusikaga enda ette. Küllap need jaapanlased imestasid kuidas küll see valge barbar nii palju õgida jaksab😁 Põneva lisaseigana ei saa mainimata jätta sünnipäevalapse vedamist. Baarmen nimelt segas talle esimese joogi kogemata kahekordse alkokogusega, kui plika juba pea lõpetanud saatis vabanduste saatel tasuta õige kokteili. Tütar mainis, et esimene jook oli natu kange tundunud aga pidas seda varase aja süüks. Toreda teeninduse ja super hea toidu eest andsime kaks kümpi jootraha.

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!