Monday, November 11, 2019

Sügis keerab varakult ja äkki talveks


Arktilised kiwid akna taga
Alles paari päeva eest korjasin viimased kiwid ja tomatid öökülmade hirmus aiast ära. Niipea kui miinuskraadid tulid pudenes enamus lehti maha kattes muru paksu kollase või punase vaibaga.

Lumega võimenduvad sügisvärvid
Koer lehevaibal
Koertel põnevust kuhjaga, neile meeldib nagu lastel lehehunnikutes joosta, nuhkida ja püherdada. Pean vaatama, et teede äärde kokkuriisutud meetriseid kuhjasid liiga laiali ei tuula, mõni kuri majaomanik tuleb veel õiendama. Kass on nuhtluseks, kuhugi ei või miskit toidupoolist laokile jätta, viimane kord sõi pizzatüki pealt paljaks, hommikul pani juustu mu tööle kaasa võtmiseks tehtud võileivalt nahka.

Kass luurab võimalust
Tainani puhtaks lakutud pizza
Täna saabus selle aasta esimene suurem lumesadu, meie kandis lubab 10-15 senti koos liikluskaosega. Kassile tegu elu esimese lumega, peaks filmima kuidas loom sellisesse uudsesse loodusnähtusesse suhtub. Akna peal igatahes uudistab ja imestab üritades langevaid lumehelbeid püüda. Mõtlesin korra orgaanilist kraami komposti viia, autot lumest puhastada ja õues pilti teha aga leidsin, et palju mõnusam on soojast toast läbi akna foto võtta. Kompost ja auto võivad veidi veel oodata.



Hommikul õnnestus enne suuremat lund jooksuringil käia, seni olen innukalt jooksuklubi Novembri üleskutsest osa võtnud. Kolmandal novembril liitumisest alates pole ühtegi päeva vahele jätnud. Eilsel isadepäeva hommikul kui pere mõnusalt alles soojades voodites põõnas lippasin 10 kildise ringi. Ilm oli hea, kasutasin ära Strava 10km normi täitmiseks. Aeg tuli mõnusalt ümmargune, nipin napin sekundi jagu alla 5 minuti kilomeetri kohta. Äpp käskis peale sihukest pingutust 77 tundi puhata, seda peaks hakkama kodutöödest hoidumiseks ära kasutama. Näitan naisele ette, kui tahetakse sundida prügi välja viima või nõusid pesema😜

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!