Tuesday, December 31, 2019

2019 Aasta kokkuvõte.

Isiklik elu - Ei mingeid märkimisväärseid muutusi, sama naine, sama palju lapsi, kõik aasta jagu vanemaks, mõni ka targemaks saanud. Perre lisandus kaks kodulooma lisaks kahele koerale. Vanem tütar võttis endale kuningpüütoni ja noorem valge kassi.

Tervis - Peale märtsi keskel jooksmisega alustamist pole kordagi haige olnud, mis iseenesest haruldane. Tavaliselt ikka paar korda aastas mingi vastik köha või nohu kallal käinud. Märkimisväärseid vigastusi pole juhtunud, ei olmelisi ega spordiga seotuid.

Töö - Varakevadel puksiti mind lõunasesse vahetusse. Esialgu olin pettunud, aga peagi selgus, et tegu oli "taeva kingitusega". Sain magada kaua und oli, tulemuseks harukordselt väljapuhanud olemine. Lisaks tekkis mugav aeg millal jooksmas käia. Pahupooleks võimalus ainult kord nädalas karates käia ja harvem kodustega kokkupuutumine. Samas mida vähem koos oled seda rohkem oskad seda aega hinnata.

Sport - Osaliselt juba puudutatud, karatega saan tegelda vaid korra nädalas. Kompensatsiooniks hakkasin jooksmas käima. Esialgu raske kuid peagi harjusin, tasapisi tõstsin distantsi kahe-kolme kildi pealt viiele. Paar korda kuus jooksen 10K. Tempo on aegamööda tõusnud, praegu 5min/km mugav kiirus. Keskeltläbi jooksen 150km kuus, kõnnin teist samapalju otsa. Lisaks enne jooksu soojenduseks kätekõverdused ja kõhulihaste trenn. Pulsikella näitajate põhjal on füüsiline vorm õige hea minu vanuse kohta. Bioloogiline vanus lausa 35 mingi veebitesti põhjal, tegelt võtan sihukesi teste muidugi muigega, samas hea vastavalt olukorrale vahel nina või saba kergitada😉

Kaal - Viskasin just pilgu peale, et eelmine aastavahetus oli kaal paarsada grammi alla 85kg. Muidu sai aeg-ajalt mõõta. Ehkki otseselt segama veel ei hakanud, otsustasin üritada veits alla võtta. Märtsi keskpaigani erilisi muutusi ei toimunud, kuigi proovisin õhtust õgimist vähendada. Jooksmas käimine mõjus, üllatus-üllatus tulemused kiired ning silmnähtavad. Toitumist eriti kontrollida ei üritanud aga koos jooksmisega muutus ka isu. Põhiline kaalu kukkumine toimus esimese kolme kuuga, peale seda stabiliseerus ootamatult madalal kuid ilmselt minu organismile normaalsel tasemel.

Puhkused - Talvepuhkus Lake Placidis mäesuusatades. 
Suvepuhkus Eestis. Terve hulga põnevate seikluste, matkade, rattasõitude, paadisõitude, suvilas lebotamise ja sõpradega kohtumistega. Lisaks muidugi argipäevaseid toimetusi, aga ainuüksi Eestis olek teeb positiivse tunde, ükskõik millega siis tegeleda.
Sügispuhkus Hawaii'l - elu parim aktiivne puhkus - SUPER!

Õnnetused, ebaõnnestumised, jamad, ... - Konkreetselt endaga seoses on vist märkimisväärseim jooksu ajal papu paelu sidudes mobla maha pudenemine, tagumise poole gorillaglass5 prõksatas praguliseks. Mis ikka, selle pärast uut kah ostma ei hakka, kleeplindi tõmbasin peale ja käib nagu ennegi, kahjuks pole enam veekindel nii, et sukelduma kaasa võtta ei saa😜 Eks kui viitsin vahetan ise tagumise klaasi ära.

Kokkuvõttes on olnud kuratlikult hea aasta, patt oleks tulevast paremat tahta, ei maksa ahneks minna. Mida siis soovida uuelt? Esiteks muidugi, et perel kõik kenasti läheks ja omastel tervis püsiks. Enda koha pealt, et mingi loll vigastus ei segaks jooksmist, suusatamist ja muidu elu täiel rinnal elamast.

Lõpetuseks teile kõigile, kes aeg-ajalt sellele blogile pilku peale viskate:
HEAD UUT AASTAT ja õnnestumisi nii isiklikus kui tööalases elus. Eriti oluline, leidke endale aega ja nautige seda, keegi teine seda teie eest ei tee!!! 🍸🍹🎄🎆🎇🎈🎉🎊🌞🌞🌞

2 comments:

  1. Ilusat aastavahetust ja head uut aastat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänks, sulle ka, aga tegelt juba su blogis soovitud ;)

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!