Tuesday, December 3, 2019

Hawaii: 30Nov-L Lend Toronto-Los Angeles-Kona

Pilt istmeekraanilt enne maandumist
Hilisõhtul sai veel viimased asjad pakitud, noh natuke ikka jäi lauale laiali. Magama nats enne kahte ja üles veerand kuus andis vaid vähe üle kolme tunni uneaega. Lennujaamas olime kaks tundi enne väljalendu nagu soovitati. Tavaliselt kunagi nii vara ei lähe aga eelmise õhtu piletijama tegi ettevaatlikuks. USA piiriületamine toimub juba Toronto lennujaamas, mis võtab omajagu aega. Suur hulk paberimajandust on küll üritatud automatiseerida aga paljud kodanikud ei suuda masinavärgi juhendeid sujuvalt järgida, mina kaasaarvatud. Kiirustades lõin tollideklaratsioonis sisse, et toitu pole kaasas, endal kilekott kaasa keeksiga näpus ja taskud komme pungil täis. No muidugi tundis tollitüüp huvi, mis kotis ja ähvardas $300 trahviga kuna olen pooliku keeksi deklareerimata jätnud. Nähes mu kähku ettemanatud kohkunud ilmet siiski halastas ja jättis isegi keeksi alles.

Kauguses paistavad palmide taga lumised mäetipud
Igasugu väravate, koridoride ja asjameeste juures sabas seismine ja nende kadalipust läbikäimine võttis nii palju aega, et boardingule jõudsimegi õigeks ajaks kohale. Paraku oli lennukiga mingi jama, lend lükkus tunni võrra edasi. Meid suurt ei kottinud, sest Los Angeleses peame niikuinii 5 tundi sirgeks lööma. Istekohad saime kõrvuti, vahekäik eraldamas. Võimalusel võtame alati aknakoha, seekord oleksime peale õhtust närvitsemist olnud rahul ka seisukohaga😝 Süüa pakuti lennukis hingehinnaga, hea et küpsised ja kommid taskus. Mahla ja kohvi jagati kaks korda tasuta. Pergel, kas tõesti pole võimalik toidukulu piletihinna sisse orgunnida. Makstes lennu eest sadu dollareid oleks tore zhest lennukompanii poolt nende jaoks viiedollarist närimist pakkuda. Käraka koha pealt kuulutati, et oma kraami ei või tarbida - küllap on seoses röövellike hindadega kaasasmugeldatud alko limpsimine moodi läinud.

Esimene pool lennust möödus magamise ja filmivaatamise tähe all. Vaatasin "Dunkirkist" pool ja "Prometheuse" pea lõpuni. Muuks kui ajaviitmiseks need suurt ei kõlvanud kumbki. Ainult Futurama esimene osa oli lahe vaatamine ehkki seda ennegi telekast nähtud. LA's jalutasime kohe seitsmendasse terminaali Hawaii lennu ootesaali. Aega nii palju, et otsustasin oma 5km väljakutse läbi jalutada, niikuinii kilt juba tehtud ühest terminalist teise minekuga. Kolmandal ringil olles hakkasid politseinikud kahtlevalt tähelepanelikult jälgima, õnneks selleks ajaks sai kilometraazh ilusti täis. Tühja kõhtu täitsime elu kalleima burgeriga, $15 saia ja kotleti eest sutsu palju isegi lennujaamas.

Kurikuulus kodune keeks, mis
oleks pea 300USD maksma läinud
Õllehinna nägemine tegi minust hoobilt karsklase - no vähemalt järgnevaks pooleks päevaks. Hindade üle kurtmist jätkates tuleb tunnistada, et une peletamiseks võtsin $6.75 maksva topsi mocca kohvi, mis kujutas endast kakao ja kohvi segu. Vähemalt kuum oli, kallasin oma termosesse ümber.

Lennujaama wifi funksis üllatavalt hästi, surfasin parasjagu netis kui ema saatis FB messi. Tegin üllatuse ja helistasin kohe tagasi, vanemad said pool tunnikest LA's viibiva poja ja pojatütrega lobiseda ning seda võimaldavat tänapäeva tehnoloogiat kiita. Eestis olla laupäeval õhuke lumi maha tulnud, Põhja-Ameerikas massiivne lumetorm, millest üle lendasime. Torontosse pidi pühapäeval jõudma, kodusetel igav juba ei hakka kui 10-15 senti lund maha tuleb.

Kuna edasi lendame ameeriklaste United Airwaysiga, käisin nende teenindusletis pardakaarte vormistamas. Õnnestus aknaalune koht saada, paraku on sellest kasu vaid õhku tõustes, sest Hawaiil maandudes juba pime. Lennuni momendil ikka veel üle kahe tunni, uudiste kirjeldamisega siis reaalaega jõudnud, ehk tukastan nüüd nats.

*****    Paus    *****

Kell 3:46 laupäeva öösel Toronto aja järgi, 22:46 just korkisin teise õlle ja istusin kiiktooli troopilise öö sumedas jaheduses. Ja siis  ütles läpaka klaviatuur üles😣 Keerasin unele peale pooletunnist juramist.

*****    Pikk Paus     *****

Esmaspäeva õhtuks polnud läpakas iseenesest siinses niiskuses paranenud. Lõin käega, eks blogistan hiljem, Hawaiil oleku aega ei raatsi raisata läpakaga juramise peale.

Kaks päeva on seni üliaktiivsed olnud, kõik lihtsalt super äge!!! Loodetavasti viitsin moblaga lühipostitusi teha.

Aloha😘

No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!