Monday, February 24, 2020

Vabariigi 102 isesugune tähistamine

102 sünna tähistamine
102 km suuskadel
Vabariigi aastapäeval oleks pidanud viisakalt ülikonnas tervisenapsu tõstes teleka ees paraadi või presidendi kõnet vaatama. Aga ei olnud minust selleks asja ehkki vaba päev käes. Hommikul viisin koerad hambaarstile, arve tuli isegi veebruarikuu soodukaga mugavalt üle tuhende dollari. Kuradi koerad, ei viitsi korralikult hambaid pesta. Sunniti veel ankeete täitma, pooltele küsimustele ei osanud ei mina ega koerad vastata. Kust mina tean millised vaktsiinid ja millal tehtud, tavaliselt tarib naispere loomad veti juurde. Kuram, homme teen ise hambatohtri visiidi, võin mürki võtta, et see lõbu saab odavam olema. Väga selgelt näha kellest siin maal ja siin peres rohkem hoolitakse😋

Natüürmort õllega 😜
Kell oli juba kümme kui surusin gaasi põhja ning uhasin mäe poole. Ilusat suusailma ei saa niisama raisku lasta! Südametunnistus hakkas piinama, midagi peaks ikka tegema vabariigi auks. Esmalt libistasin paar õlut, paraku nii vähesest laulujoru üles ei võta, hümn jäi õnneks ära😨 Pilk libises pulsikellale, selleks momendiks oli ligi 80km suusatatud. Mis oleks sobivam kui vabariigi 102 sünnipäeva puhul 102km suuskadel liuelda. Mõeldud, tehtud - nats enne seitset lõin kohviku ees kella kinni, kilometraazh 102.49. Jalad olid suht läbi, sest viimased kümmekond sõitu andsin kiirel rajal tuld. Seega asutasin end tavapärasest varem koduteele.

Innovatiivse suuskade kandmise meetodi demo kodustes oludes
Ootamatult jäi silma üks poisike, kes suuski õige omapärasel moel suusakeppide küljes rippuvatena tassis. Tal oli jama palju, sest kepid ei tahtnud koos seista. Insener taipas hoobilt kuidas viimase pisikese uuendusega elu hulga lihtsamaks teha. Auto juurde tassisin suusad osaliselt plagieeritud (kas sihukeses teguviisis tohib sõna kasutada) uudse meetodiga. Inimesed vahtisid, paar tükki laususid tunnustavaid kommentaare. Kummaline küll, aga ma pole kunagi varem sellist haruldaselt lihtsat ja kerget suuskade transporti näinud. Põnevusega ootan, kas läheb "viraalseks" - see on küll igatepidi praegustesse oludesse sobiv uudissõna. Niisiis kokkuvõttes kordaläinud päev kui mitte arvestada meie ebaõnnestunud pakkumist oksjonil😉 Aga sellest lähemalt kunagi tulevikus.

Täiendus: Minu hambaarsti visiit läks alla $300, seegi kindlustuse poolt kinni taotud.

3 comments:

  1. Väga kaval, aga selleks ajaks, kui meile ka lund antakse, on meelest läinud. Ma olen pakkinud ikka vanamoodi, et kepid kahel pool suuski ja kõik ninad ühes suunas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jajahh murdmaasuuski (oluliselt kergemad ka) sai tõepoolest nii kanda, keppidel olid piisavalt suured võrud, et suusaotstele mahtuda. Mäesuuskadega nii lihtne pole, enamus kannavad üle õla aga esiteks on see ebamugav ja teiseks kipuvad zhilett-terevad (kui on värskelt teritatud) teraskandid jopet lõhki lõikama :P

      Delete
  2. ma kannan koguaeg (mäesuusatan aastast 2000) suuski nii, mäesuuskadel ju teravad kandid, muidu lõhud käed või riided.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!