Monday, March 23, 2020

Cleared to report back to serve the Country and the Queen

Peale lõunat sain ühelt Nicole nimeliselt prantsuse aktsendiga preililt kõne. Uuris teine minu tervisliku seisundi kohta, ja küsis üle karantiini ning haiguse detaile. Lõpuks teatas, et võin homme tööle minna ja saan 100% makstud kogu karantiinis oldud aja ehk ühe nädala eest. Mingeid arstipabereid ega koroonatesti ei nõuta. Seega raporteerin homme ülemusele, et olen jälle valmis teenima riiki ja ülemjuhatajat kuninganna näol. 

Seoses nigela ilmaga istusin toas ja surfasin koroonauudisi. Parafraseeriks mu lemmikpresidendi Lennart Meri tsitaati: "Olukord on sitt aga see on meie tuleviku väetis". Mis mõttes võiks küsida, tegelt ju väga lihtne. Kokkuvõttes võib sitas olukorras õigeid liigutusi tehes pasameres pinnal hulpivat sobivat sõnnikut kokku rookides enda tuleviku vägagi mugavaks väetada. Vaadake korra börsi - nii kiire ja massiivne langus juhtub kord generatsiooni jooksul. Mõni ime kui ennustatakse maailma suurriikide kuni 25%'st kogutoodangu langemist teises kvartalis. Kinnisvara turul peab nats veel ootama enne kui katastroof seda tabab. Visates pilgu ajaloolistele numbritele ja graafikutele võib veenduda, et alati (ka peale suurt depressiooni) on turud tagasi tulnud, vahel lihtsalt võtab rohkem aega. Kui tavaliselt pole võimalik mängida ajastuse peale siis lähema kuu või kahe jooksul on tegu ajaloolise võimalusega.  Muidugi eeldusel, et kogu maailmakord vastu taevast ei lähe, aga siis pole niikuinii mingit vahet😜

Järjest täna tulnud uudised koos linkidega:
IMF presidendi avaldus, majanduslanguse olukord kujuneb vähemalt sama hulluks kui 2008-2009 kriisi ajal.
OECD peasekretär hoiatab, et kriisi graafik on parimal juhul U mitte V kujuline, vaid kardinaalsete abinõude viivitamatu rakendamine võimaldab vältida L kujulist kriisi.
WHO teatab et pandeemia levik järjest kiireneb.
Ontarios suletakse teisipäeva öösest kõik mitte elutähtsad ettevõtted, inimesed peavad püsima kodudes, tagatakse juurdepääs toidupoodidele ja apteekidele, elekter jäetakse sisse.
Hong-Kongis on saabumas teine laine: niipea kui lõdvendada piiranguid tuleb epideemia tagasi.
Suur-Britannia "suletakse" praktiliselt sama range rezhiimiga kui Itaalia.

Mu Viet-Namlasest tuttav mainis, et Eestlastel ja eriti Soomlastel on praeguses kriisiolukorras suur eelis, sest meile on sotsiaalne distantseerumine sünnipäraselt loomuomane. Kui järgi mõelda on ta jutul tõetera sees. Ei eestlane ega soomlane kipu kallistama, isegi võõraga jutu alustamine on äärmiselt ebamugav ettevõtmine. Liftis kellegi teise kui pere või lähisugulasega viibimine, selline privaatsesse ruumi tungimine, et "normaalne" kodanik ootab kuni lift tagasi alla tuleb või ronib treppi mööda üheksandale korrusele. Introverdid - nüüd on teie võimalus näidata maailmale kuidas peab elama!!!

P.S. Noorem laps on alati lindu endale tahtnud.  Praegu oleks igati sobilik paar kolm tibu muretseda, kes suvel munele hakkaks. Inglismaal nimelt olla munadepuuduse juures inimesed munevatest kanadest breederid tühjaks ostnud. Tuleb kiirelt tegutseda, et hiljaks ei jääks. Kaks lammast kulub ka ära tagaaeda muru niitma😁

3 comments:

  1. Ma just mõtlesin, et oleks muidu sobilik aeg kutsika võtmiseks - oleks aega kasvatada ja tegeleda. Ainus jama, et kes kurat siin teab, kaua temaga jalutama lubataks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei mäletagi oli see Itaalia või Inglismaa uudis, et väljas tohib käia koeraga ühe korra päevas. Selle seaduse vastuvõtjatel pole vist küll koera endal olnud. Normaalne koer tahab vähemalt kaks korda käia, kutsikast ma ei räägigi. Samas ei kujuta ette, et Eestis asi nii karmiks läheks, et koeraga kaks korda väljas käimise eest kuhugi Võru taha asumisele saadetakse :P No ja kutsikas on nii jube nunnu! Isegi mina vana tümikas nunnutan meie elukaid mitu korda päevas, ehkki üks üle kümne aasta vana ja teine viiene.

      Delete
  2. Tänane üle 10% tõus aktsiaturgudel jääb minu arvates lühiajaliseks. Nädala lõpuks või järgmise alguseks peaks USA saavutama maailmas esikoha nakatanute hulga poolest pealegi pole majanduslanguse ja tööpuuduse ulatus veel maaklerite ajukurdude vahele jõudnud. Natuke veel kannatust ;) Trumpi soovunelmalikku lihavõteteks normaalsusesse tagasipöördumist pole mõtet kommenteerida - sama ulmeline kui tema pakutud imerohi, mis lausa jumala kingitus olevat. Üks tüüp olla seda manustanud ja jõudnudki jumala juurde kui CNN uudiseid uskuda.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!