Sunday, March 29, 2020

Vahelduseks kassi ja ilmajuttu

Kassipilt odava populaarsuse võitmiseks😜
Enne ilmast rääkima hakkamist kurdan kassi pärast. Loom on kaval, jultunud ja ajab hullult karvu. Kui tahab pai või kõrvade sügamist ronib kole armsalt sülle ja kurrnäub nõudlikult. Kui igav, kiusab koeri ja mind. Täna varastas grillkana tüki taldrikult kui momendiks selja pöörasin. Röögatasin kassi peale ja pillasin rahmeldades kakaotopsi maha - terve esik oli pruuni tolmu täis. Kõige tipuks sain veel naiselt vandumise eest noomida. Milline ebaõiglus, nagu tegelt ka - kassi oleks pidanud tuuseldama. Sel ajal kui pahuralt nohisedes keldrist tolmuimejaga saabusin kuulsin kassi köhimist. Momendiks jõudsin juba loota, et koroona on looma kätte saanud. Muidugi mitte, kakaopulbri sisse olid tekkinud jäljed, hiljem võis imetleda pruunide käpajälgede kunstilist mustrit valgetel diivanipatjadel. Kas keegi soovib valget armast kasvatamata kassinoormeest?

Koera magamisase on mõnusam
Hommik oli vihmane aga ootamatult soe, Mehhiko lahelt saabunud madalrõhkkond tõstis temperatuuri lausa 18 kraadini. Sel aastal esimest korda lühikesed püksid jalga ja jooksma. Õhuke fleece kileka all ajas hullult higistama, oleks pidanud tegema nagu suvel kui vihmast ei hooli ja t-särgi väel lippan. Pulsikell ja mobla mõlemad veekindlad. Kavas oli toidukraami varumine aga tüdrukud käisid ise, muidugi unustasid paar olulist produkti ostmata. Pealelõunal tuli päike välja, sõitsin rattaga poodi. Mitte et nii väga vaja oli aga hea põhjus ratas esimest korda välja võtta. Hullult palju rahvast liigub ringi: kes niisama jalutab, kes jookseb, kes rattaga - viirus on inimesed tervislike eluviiside juurde juhatanud. Kahes poes, kus käisin, riiulid suht tühjad, kuid inimesi palju polnud. Sain kõik mis tahtsin peale shokolaadi kroissantide, need välja müüdud.

Kodus plaanisin tagaaias lebotada ja netis surfata aga päike paistis nii heledalt, et isegi ekraani max heledusega halvasti näha. Puud pole veel lehes, seepärast saan aialaua taga istudes päikese pealelõunal otse näkku. Klõpsasin läpaka kaane kinni, korkisin õlle ja jalutasin nats aias ringi, uurides kas miskit asjalikku võiks ette võtta. Aia kaugemas servas suureks kasvanud mooruspuu mitu aastat pügamata. Peletamaks kõrgusekartust luristasin viimase tilga brittide Wells IPA't rindu. Redeliga alumistele okstele ja edasi nii kõrgele kui oksad kannavad. Tugev tuul kõigutas mõnusalt nagu laeva merel, või oli see hoopis IPA mõju😉 Tunni ajaga tegin saega puu meiepoolsetest ladvaokstest lagedaks. Teist samapalju kulus allavisatud okste kokkukorjamiseks ja esialgseks jupitamiseks.

Nii näeb välja üks kahest tavaliselt ummikus olevast läbi Toronto viivast kiirteest
Enne kui lõpetan tuleb lisada paar tänast koroonauudist. Britid teatasid ametlikult et eeldatavasti kestavad piirangud kuus kuud - kas kõik või mõningaid lõdvendatakse varem, ei täpsustatud. Ameeriklaste koroonaviiruse "võitlusgrupi" juht rääkis hommikuses "State of the Union" saates USA eeldatavast nakatunute ja surmade arvust: miljonid haiged, 100000-200000 surma. Hiljem oli Trump sunnitud taganema oma hullumeelsest lihavõtte ajale planeeritud piirangute lõpetamisest: uus tähtaeg aprilli lõpp. Paistab, et presidendile meeldib koera saba jupi kaupa lõigata. Homme kukub börs.

7 comments:

  1. Lugesin su kassijuttu oma meespoolele ette.

    Tema ainus kommentaar:

    "Neil on valge diivan. Ma ei taha mõeldagi, milline see meil varsti välja näeks".

    Lisan, et meil tuleb kass sageli otse aknast tuppa ja maitseka käpajäljemustri imetlemiseks ei ole kakaod vaja raisata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diivan on siiski tumehall, ainult mõned padjad heledad. Kahe koera ja nüüd selle kassiga ei kujutaks ma muud ette ;-)

      Delete
  2. Kassipilt :)
    Vähemalt midagigi on maailmas endisel kujul alles <3

    ReplyDelete
  3. Kassijutt oli väga lõbus. Aitäh! Vähemalt mingi osa maailmast on endiselt paigas. :)

    ReplyDelete
  4. Kass on teil nunnu!
    Appikarje: tahtsin Ene blogis kommenteerida ja head tervist soovida, aga ta blogi ei võta mu komme vastu, juba kolme postituse all järjest. Akki olen spämmis? Help! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei, Mul on pandud peale kommentaaride kontroll. Sest lubasin mitte avaldada kommentaare, et lugejad saaksid minu ühe postituse alla jätta oma emaili aadressi, kui nad tahtsid mu teist blogi edasi lugeda. Seda, mille muutsin kinniseks. Nii et kirjuta ikka julgelt, lihtsalt võtab hetk aega, et ma saan neid avaldada ;-)

      Delete
    2. Ei, ega ma tahtnudki sind taga kiirustada - lihtsalt mulle tundus, et kommentaarid lähevad Musta Auku, kuna ma ei näinud "teie kommentaar ootab avaldamist" vms teadet. Seetõttu lõin häirekella =)

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!