Monday, May 25, 2020

Pühapäeva tegemistest

Noor Gartersnake
Juba laupäev oli meil täissuvine ilm, ka pühapäeval kenasti üle 20 soojakraadi, niiskus õnneks madal nii, et eriliselt mõnus aias hommikukohvi kaifida. Enne seda käisime tütrega viie kildisel ringil, mille läbimiseks läks harukordselt palju aega. Mõni ime, sest laps leidis raja äärest väiksemat sorti mao, kes tingimata vaja kinni püüda. Roomaja kättesaamine asjatundja puhul pole teab mis keeruline trikk. Tüdruk juba nii osav, et enamasti ei saa paljakäsi püüdmise juures hammustada. Toimib roomajatega piisavalt hellalt, nood ei satu paanikasse. Siugu sai siit ja sealt uuritud, lõpuks viis kenasti raja äärest eemale võsasse, et keegi peale ei astuks või rattaga üle ei sõidaks.

Vägisi kisub tagasi puu otsa
Tütrega mooruspuud pügamas
Järsku kerkis üles küsimus, miks plika juba pisikesena madusid ei kartnud. Vastuseks sain, et teie ju ka ei kartnud. Nojah, tõepoolest sai lastele alati igasugu silmajäänud elukaid tutvustada ja jagada niipalju infi kui ise teadsime. Vaid sääskedesse ja parmudesse suhtusime negatiivselt, kuna need niivõrd tüütud elukad. Tundub, et üritus lapsi eelarvamustest prii hoida õnnestus suht hästi. Eks nad muidugi õppisid minu käest igasugu poisikeste tempe kah, lõuna ajal saigi üht neist koos harrastatud. Nimelt ronisime koos mooruspuu otsa, et tippu veidi pügada. Kaasa küll ei pidanud seda ettevõtmist eriti heaks mõtteks aga vähemalt pilti tegi.

Pannisai ja rabarberikook
Põnev sigrimigri arhidektuur,
taamal ehitatav korrusemaja
Täna saime selle aasta esimese rabarberikoogi, no küll maitses hea. Eile töö juures netis surfates jäi silma rabarberikoogi teemaline lugu, sihuke isu tuli peale, et helistasin kohe koju ja andsin palve sisse. Värske sai ja leib said kah valmis, nüüd õhtul ongi kõht nii täis pugitud, et mõtlen hirmuga homse jooksu peale. Õhtul kiirustasin toidupoest läbi, puuviljakauss hakkas hõredaks jääma. Tagasiteel jäi silma üks ägeda arhidektuuriga maja. Stiili poolest sobiks pigem kuhugi maakohta nagu kõrvalolev saksa väikelinna.

Lõpetuseks ei saa postitamata jätta näitlikku videot Toronto elanike suhtumisest sotsiaalsesse distantseerumisse. Oleks ime kui meil siin teine laine tsunamina juba suvel ei saabu kui asjad nii edasi lähevad. Täna oli politsei suurte jõududega kohal hoides kogunemise ära, paraku ega võimuesindajaid igale poole ei jagu. Kui rahvas nii väga tahab nakkust levitada siis seda ka tehakse sõltumata poliitikute või politsei jõupingutustest. Laupäevase massiürituse esimesed viljad ilmnevad nii kahenädalase viitega. Tänase seisuga tõusis jälle uute nakatunute arv, 460 on kõrgeim number 7 Maist saati.

3 comments:

  1. Kaasal tugevad närvid. Aga jah, maotaltsutajal ka;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eks kaasa üritas meid puu otsast alla meelitada aga ise igatahes järgi ei roninud😜 Teinekord kui rabarberikooki tahan ronime lastega puu otsa ja enne alla ei tule kui küpsetamise lõhn ninna lööb😉

      Delete
  2. Ilmselgelt tuleb puu madalamaks saagida!

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!