Monday, June 1, 2020

Sirelite Org

Sirelite Org - pildil ei paista just eriline
Kaasa juba kirjutas postituse sel teemal, ei hakka üle kordama, lisan vaid mõned enda mõtted ja pildid. Esiteks peab tunnistama, et väljasõit Ontario Kuninglikku Botaanikaaeda valmistas teatava pettumuse. Küllap olid ootused natuke üle pingutatud kuna võrdlus Hawaii botaanikaaiast veel värskelt mälus.


Tänu jahedale ja tuulisele ilmale polnud ka raadios reklaamitud sirelilõhna suurt tunda. Kui nina põõsasse suskasid siis ikka sai aru, et sirelitega tegu. Selle koha pealt on meil kaasaga sarnane lõhnamaitse - sirelilõhn haruldaselt meeldiv.


Sissepääsu eest küsiti 15 taala täiskasvanu pealt, tagaistmel olevad tütar ja tolle sõber liigitati automaatselt "lasteks", ka koerte eest polnud vaja maksta. Ausalt öeldes ei tundnud ma piinlikkust, sest tegu oli niigi kalli lõbuga arvestades, et suur enamus botaanikaaiast suletud.

Seltskond koertega sirelite orus
Redwood ehk Sekvoia
Lisaks sirelitele sai natuke matkatud ja mõningaid erilisemaid puid imetletud. Ironwood, Redwood (sama mille hiiglaslikud esindajad USA läänerannikul) ja Sykamore. Viimasel oli suur oks maha tükkideks prantsatanud, ühe pisikese jupi panin tasku.

Ironwood: tihedaim ja tugevaim puit
Sükamoori puu
Botaanikaaed küll väga suur ja kindlasti ohtralt vaatamisväärsusi, paraku enamus momendil ikka veel suletud. Mind paeluks "Rock Garden", mis piltide põhjal otsustedas kujutab endast tohutusuurt kivitaimlat. See külastus jääks siis koroonajärgsesse ajastusse.
Väidetavalt Inglise stiilis park kus jalutavad Canada haned kui tähelepanelikult otsida

2 comments:

  1. Mõnikord on jah ootused suuremad kui tegelikkus. Kui Rock Gardeni külastuseks läheb, palun blogisse ekstra rohkelt pilte kui võimalik.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!