Saturday, June 6, 2020

Sõnavabadusest ja Enesetsensuurist


Poliitilise korrektsuse rõhutamiseks ühe mu enn mustanahalise lemmiku lugu😉

Nagu võite isegi näha siis ootused blogilugejate naljasoonele olid mul tugevasti liialdatud :D
Võtsin kuulda targemate nõu (tänud K) ja otsustasin edaspidi alluda rangele enesetsensuurile, mille hulka kuulub igasuguste f, n, t, ... algavate sõnade ja mitmete sanskriti sümbolite mitte kasutamine nii kirjapildis kui ka suulises suhtlemises. Kardetavasti ei saa ma enam kunagi nii elavat vastukaja oma postitusele ja muutun tagasi tavaliseks igavaks aia ja koerte teemal lobisejaks aga see katse oli seda väärt. Paistab, et inimkonnal pole suurt lootust kui iga pisikest asja liiga tõsiselt võetakse. 

"Don't worry, be happy" and chill ;)

16 comments:

  1. Iga PISIKEST asja???

    ReplyDelete
  2. Poleks eales oodanud, et minusuguse tundmatu omaette nokitseja iroonilise lookese peale tõuseb selline kära. Olen aga piisavalt vanaks elanud, et ei leia mõtet ega viitsi kulutada aega poliitilise jura peale.

    Pean ka vabandama hulga kommentaatorite ees, sest peale paari esimest kommentaari tundus mõttetu edasi lugeda. Lisasin enda oma ja kustutasin siis kogu kupatuse - RIP sõnavabadusele ;)

    ReplyDelete
  3. Ma korraks mõtsin, et mossitan ja ei tule üleüldse tagasi, aga noh, ma ei ole mossitaja tüüp =) Naljasoon on mul kusjuures kah täitsa olemas. Aga sinu postitus – see polnud mingi iroonia, ning juhul kui sa mõnda oma sealset ütlemist naljana defineerid, siis – oled kuulnud sellisest terminist nagu tone deaf? On hetki ja teemasid, millal ja mille üle avalikult naljaviskamine toobki „elava vastukaja“.
    Aga koerad on sul toredad =) Ja aed ka.
    P.S. Kommentaaride osas vabandused vastu võetud, ma nägin tükk vaeva mõtete formuleerimise ja fakte kinnitavate allikate otsimisega.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just-just! Räägime toredatest asjadest! Koerad. Ja aed. Ja poes käimine.
      Pahadest asjadest ei tohi rääkida.

      Delete
    2. Anonüümne, sa said must ilmselt valesti aru. Ma ei öelnud, et "pahadest asjadest" ei tohi rääkida. Ütlesin, et "pahade asjade" üle naljaviskamine viisil, mis võib "paha asja" all kannatajat veelgi enam haavata, on taktitundetu.

      Delete
  4. Ekstaole, oled juba poliitkorrektselt vooruslik, ei ütle isegi neeger enam.

    ReplyDelete
  5. Hm. Tundub, et on aeg mõneks ajaks Tomi blogi rahule jätta, kui mõistlik arutelu asendub säärases stiilis anonüümsete kommentaaridega.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oleks tõesti tore kui elaksid oma viha välja kusagil mujal kui siin.

      Delete
  6. Epp, kui sul on allikad jne olemas, siis ehk saaksid teha omaenda blogis uue sissekande?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, Kaur, ma muide täitsa mõtlesin sellele võimalusele. Et korjan oma kommentaarid siit-sealt kokku, ja lingid juurde. Sest mulle tõesti tundub, et mis konkreetselt USA politseivägivalla/rassisimtemaatikat puudutab, on küsimus paljuski infopuuduses, sellest ka eestlaste väär- ja eelarvamused. Rents muidugi on ka juba väga hea töö ära teinud.

      Aga noh, ma jätan siin nüüd selle teema rahule, austan Tomi kui blogiomaniku soovi asi nö. lõpetatuks lugeda, vähemalt praeguseks, ja lähen kuulan Bob Marleyt =)

      Delete
  7. No sind võeti ikka tõsiselt ette, aeti hakklihamasinast läbi, pandi korralikult pipart, aeti pann kuumaks ja siis tehti kotletid ja nüüd mõnuga söövad. Kindlasti jätkub neid kauemaks ajaks sa suur mees ka ju ja ega nad seda liigset pipart ka ära ei unusta, mis sa teed oli liiga piprane kotlett. Jah Tomike, midagi pole teha, hea et veel pikkapoissi ei teinud, seda peab ahjus küpsetama, siis oleks piin veel suurem olnud. Nüüd vähemalt juba söövad.
    Üldiselt täna täiskuu kah, loodust peab jälgima edaspidi.
    P.S. ei ole see eelmine anonüümne. Ei julge siin midagi ees ja perekonnanimega esineda, pistavad ka nahka.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. Alati võib öelda et see on nali ja polegi päris, et tahtsid näha kui natuke musta pärmi lisada kuidas sitt vahutab.

    ReplyDelete
  10. Ma ei taha paista silmakirjalik ise sõnavabadusest latrates ja samas kommentaare kustutades. Paraku nimeline mainimine pole viisakas. Ise olen paksu nahaga ega hooli aga kõik ei pruugi olla. Seega otsustasin minna saalomonlikku teed võttes endale vabaduse originaarkommentaari kustutada kuid selle "tsenseeritud" versiooni siin postitada:

    Anonymous Sunday, 07 June, 2020
    Minul küll hing laulab, nähes kuidas igasugused pöördesse lähevad. Kui ühiskonna parasiidid karjuma hakkavad, siis on järelikult midagi õigesti tehtud.

    Otsus edasikaebamisele ei kuulu. Minu blogi, teen mis tahan ;)

    ReplyDelete
  11. Teema jätkuks sobib hästi BBC uudis, eriti Minneapolise linnavalitsuse otsuse taustal politsei rahastamine lõpetada. Ma kohe põnevil, äkki tõepoolest pätid otsustavad peale politsei likvideerimist korralikeks hakata. Mõelda milline kokkuhoid kõigile ;)
    https://www.nytimes.com/2020/06/07/us/minneapolis-police-abolish.html#:~:text=MINNEAPOLIS%20%E2%80%94%20Nine%20members%20of%20the,long%20been%20accused%20of%20racism.
    https://www.bbc.com/news/world-us-canada-52984535?intlink_from_url=https://www.bbc.com/news/world&link_location=live-reporting-story

    ReplyDelete
  12. Eurooplasele on mõttekäik, et politseid rahastab konkreetne linn, üldse üsna imelik.

    Aga linn vs riik vs osariik vaidlusest ei saagi eurooplased hästi aru. Ma kunagi kuulasin ühe Kanada tüübi arutelu samal teemal. Tema väide oli ka, et just "municipality" on õige tase, millelt kodanike (IT) teenuste ja (digitaalse) elukorralduse otsuseid teha, registreid pidada jne. Et osariik on liiga suur ja liiga kaugel, riik ammugi.

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!