Saturday, July 25, 2020

Kontsert katku ajal ja elu Eestis

Eplik, Kasar, Pehk Kalju Laval
Iga aasta on Kalju lava kontserdid suvel minu kultuuriprogrammi osaks olnud. Seekord sattusid seoses koroonaga tõsise kahtluse alla kuna kevadel olid igasugu massikogunemised keelatud. Siis aga kukkus haigestumine, piiranguid vähendati kiiresti ja kokkuvõttes jäi Kalju Laval ära vaid üks või kaks esinemist.

Läksin kohale nii teisele kui ka kolmandale kontserdile. Eplik, Kasar, Pehk polnud just minu maitse järgi kuid Marko Matvere kontserdid alati lemmikute hulgas. Ei pidanud seegi kord pettuma: juba esimeses laulus oli keelatud sõna neeger lausa mitu korda sees😁 On ikka kummaline, paari aasta eest ei märganudki, nüüd seoses meeletu sotsiaal ja massimedia käraga jääb paratamatult n tähega sõna silma. Absoluutne enamus meist pole seda kunagi sidunud mingi halvustava maiguga, miks peakski. Samas on ühiskondlik surve nii tugev, et paratamatult hakkad end kontrollima ja vaatad ringi enne kui julged vaikselt sosistada. 
Ei mingit sotsiaalset distantseerumist😀
Loodan et tolerastid ei sunni Matveret oma laulu sõnasid muutma. Tema puhul usun, et enne lõpetab laulmise kui laseb endale pähe istuda. Üks lahe võimalus oleks muidugi laulda ja selle koleda n-tähega sõna ajal momendiks vait jääda ning siis edasi lasta😂 Tehniliselt oleks kõik ok, kes saab aru saab, kes mitte pole vaja, kes tahab ümiseb omaette kaasa😉 Hundid söönud ja lambad terved.

Üllatav, et Matverel poole vähem rahvast, ega mul ometi vanuri maitse juba???
Kuidagi mõnus oli vaadata kuidas rahvas tantsu lõi nagu poleks mingit epideemiat olnudki. Esimese kontserdi ajal läks vaid üks paar lavale, ehkki inimesi oli murdu. Nii palju polnud ma varem näinudki, suure tee ääred täis pargitud. Koroona koha pealt päris ohtlik kui kellegil oleks viirus olnud. Vaatamata välisõhus viibimisele oli rahvamass tihedalt koos nii pinkidel kui söögi-joogi sabades.


Kahe kontserdi vahel käisin sünnipäevapeol Tiskre kandis. Seal paekalda all igavesed kihvtid krundid. Saun, hullult suitsulõhet, super kokteilid, mida peretütar valmistas, vinge kasvuhoone. Aianduse alal põnev idee peenarde ääristamiseks lepapalkidega kasvuhoone majandusest rääkimata. Maja ise oli muidugi omaette vaatamisväärsus.



No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!