Monday, October 12, 2020

Muutused elus viimasel ajal.

Mina piletisappa kiirustamas niipea kui rahvusvaheline reisimine käima läheb😜

Koroonaajastul kipub rohkesti aega üle jääma seoses harilikult ette võetud tegevustega, mida keeruline, ebamõistlik või lausa võimatu teha. Enamus meist on sunnitud oluliselt vähem suhtlema ja väljas ringi liikuma, mis tähendab rohkemat aega kodus nelja seina vahel või oma aias. Ei mingeid nädalavahetuste pidusid ega kokkusaamisi. Hakkasin mõtlema, kuidas ja kui palju on minu elu muutunud.

Pesapalliplatsid jäävad kevadeni tühjaks

Trenni mõttes suht palju: tavalise kahe-kolme  kahetunnise karate trenni asemel nädalas käin nüüd pea iga päev väljas jooksmas. Pool tundi viie kildi peale, koos soojenduse ja muude harjutustega kulub tunnike. Seega füüsilise pingutuse poolest pole olukord suurt muutunud, mis paistab silma ka kaalule astudes - endiselt kõigun 78 ja 79 kg vahel.

Töö asjus pole personaalselt mingit muutust, isegi maski ei pea me ikka veel tööl kandma ehkki soovitav oleks. Tööd sutsu rohkem kui enne, hulk kolleege viilivad kodus. Töölesõit mugavam kuna liiklus hõredam. Toidupoest ei saa koju tulles enam läbi käia, need puha lühendatud graafikul. Igal pool avalikes kohtades suletud ruumides väljaspool kodu maskikandmise kohustus, õige tüütu ehkki vajalik. Mitu korda olen poodi minnes unustanud, tõmban siis lihtsalt särgi üle nina😜

Muutused puhkuse ja reisimisega: sel aastal jääb tavapärane sügistalvine soojamaareis ära. Samas ei peaks eriti kurtma kuna olen lausa kaks korda Eestisse lennanud sel ajal kui enamus kodanikke pole lennujaama ligigi pääsenud. Sügisepoole kasutasin maksimaalselt kohalikke ringiliikumise võimalusi käies nii lühematel päevastel kui ka pikematel matkadel. Tegelt väga mõnus aeg: igasugu vastikud putukad maha surnud või talveunne kobinud, aga ilmad ikka veel suht soojad ja ilusad.

Kaasa ja koertega pühapäevasel jalutuskäigul
Võiks arvata, et nüüd ju hullult aega aia ja maja juures igasugu projekte ellu viia ning renoveerimist ette võtta. Ei tea miks, aga viitsimist pole suurt olnud, mingit mõistlikku vabandust küll ei oska välja mõelda. Köögis siiski vaja lõpuks uus pliit kohale paigutada. Õnneks tegu kaasa initsiatiiviga, kes peab enne minu tegutsema hakkamist välja mõtlema mis ja kuidas täpselt ta paigutust ja materjale soovib.

Olen tavalisest rohkem läpaka taga istunud nagu arvatavasti paljud teisedki. Uudiste, blogide lugemise ja FB'le kulutatud aja kõrval hakanud yuotube videosid vaatama. Leidsin kaks lemmikut: Isaac Arthur ja Arvin Ash, kes mõnusalt tavakodanikule arusaadavas keeles teadusprobleeme ja futuristikat lahkavad. Oleks ainult kooliajal selline võimalus olnud! Lisaks pakuvad huvi ajaloolised videod alates ürgajast kuni teise maailmasõja lahinguteni. Universumi, tehnoloogia, geoloogia ja laiemalt teadusteemalisi klippe jälgin põnevusega. Ralli kokkuvõtteid naudin mis siis, et Otil just kõige paremini ei lähe. Karate viimaste aastate vabavõitluste paremaid matshe olen üle vaadanud. Meelelahutuseks klikin ka igasugu naljakate ebaõnnestumiste või autoavariide videote linkidel.

Kuidas teie elu koroonaaastal muutunud on?

Mida läpakas teete või youtubest vaatate?

9 comments:

  1. Youtube'is soovitan Scishow'd, neil on hunnik sõsarkanaleid ka, üldiselt on kvaliteet hea ja sisu mitte liiga skandaalne

    ReplyDelete
  2. StopXam - Venemaa liiklejad ja jalakäijad:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Crazy drivers videod ajavad kananaha ihule ükskõik kus, Venemaal muidugi lisab vürtsi kriminaalne element :D

      Delete
  3. Tegin millalgi oma Youtube'st valikulise väljavõtte.
    Siin: https://kurinurm.blogspot.com/2017/01/full-disclosure-muusikast.html

    Elu - suht sama nagu muidu. Reisida sai sel suvel ainult lähedale, aga Läti-Soome-Norra on ju ka toredad. Tööl on kõik üsna sama, tööaega võetakse vabamalt, samas on kõik õppinud hästi efektiivselt neti-koosolekuid tegema.

    ReplyDelete
  4. "Poed on lühendatud graafikul" - see on sul näpuviga eks? Selleks, et inimesi rohkem hajutada, peavad poed olema lahti ikka pikemalt, mitte lühemalt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh oleks vaid, paraku ei maksa poliitikute ja ühiskonna laiemalt koroonakäitumises arukat loogikat otsida. Põhjenduseks toodi, et kui poed vähem aega lahti siis on ju lühem võimalus nakatuda. Seda et rohkem rahvast tihedamini koos poes viibib neil pähe ei tulnud :D Kõige krooniks siiski testimise sabad, kus kodanikud 3 - 8 tundi väljas külmas ja vihmas järjekorras pidid ootama, koroonat ehk nii ei saanud aga külmetuse korjasid paljud üles :P Eelmisest nädalast otsustati sabad internetipõhiseks teha, iseenesest ju hea aga järjekorrad venisid kuni nädalani - pooled kodanikud ei tulnud testima broneeritud ajal, sest olid kas terveks saanud või juba haiglasse viidud.

      Delete
  5. minu koroonaajaleid YT-st on farmerid: Laura Nebraskast (Laura Farms) ja Harry Inglismaalt (Harry's Farm). täiendavad teineteist kenasti :)

    ReplyDelete
  6. Inimene teab ja arvab. Või arvab et teab…
    Tegelikult tähtsat ta ei tea. Näiteks: kus saab alguse tema südametukse impulss, jah piirkond on teada, aga täpne koht mitte; või: kus asub inimese „mina“, samuti – väidetavalt ajus…

    „Universumi, tehnoloogia, geoloogia ja laiemalt teadusteemalisi klippe jälgin põnevusega.”
    minu komplimendid – see aeg on sul tõhusalt investeeritud :)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!