Saturday, November 7, 2020

Game Over ... peaaegu

Trumpi kampaania palub toetust,
kohtuskäimine nõuab palju raha.

Täna õhtuks on sisuliselt mäng läbi, ehkki ametlikult võitjat välja pole kuulutatud. Ilmselt ei kuulutata niipea, sest Trumpi meeskonna advokaadid üritavad õige mitmetes osariikides valimisteemalisi kohtuasju sisse anda. Presidendil igatahes pole kavas kaotust tunnistada. Viiest osariigist neljas juhib Biden ja suure tõenäosusega võidab vähemalt kolmes kusjuures piisaks kahest. Momendi seisuga oleks tulemus numbriliselt sama mis nelja aasta eest, ainult vastupidi. Tookord muideks kuulutas Trump oma võidu "massiivseks" ja "ajalooliseks" (vaevalt oodata, et ta kaotust samuti hindaks😜), ehkki puhaste häältega kaotas Hillary'le rohkem kui 2.7 miljoniga. Seekord kaotab Trump Bidenile rohkem kui 4 miljoniga.


Tunni aja eest esines Biden lühikese kõnega. Ilmselgelt proffide poolt kokku pandud sisaldades just õigetes annustes kõike seda, mida paljud ameeriklased tahaks kuulda. Võrreldes Trumpi esinemistega täiesti vastaspoolus - rahulik, kindel, faktidele toetuv, mitte kedagi süüdistav, tulevikku vaatav. Trumpi nime ei võtnud kordagi suhu, pole väärt, sest too kaevab enda sõnavõttudega ise auku järjest sügavamaks. Paar korda veidi kokutas, aga vaatamata soliidsele eale nägi välja nagu ehtne Hollywoodi põnevike president.

Siniste meeskond on punased ümber piiranud!
Bidenil momendil üle 4 miljoni hääle rohkem kui Trumpil
Trump käitub praegu nagu ärahellitatud kolmeaastane, kes ei taha ühtegi mängu kaotada. Kui asjad ei lähe nii nagu tema tahab, süüdistab mängukaaslasi, proovib reegleid muuta, lõpuks hakkab nutma ning jookseb emale kaebama. Kurat küll, piinlik on, be a man ja lahku lavalt soliidselt nagu seda enne sind teised presidendid lüüasaamise korral teinud on. Mis puutub väidetavatesse võltsimistesse valimistel siis mine kohtusse õigust nõudma aga ära süüdista ilma mingeid konkreetseid tõendeid omamata. Enamus Trumpi meeskonnast kinnitab häbelikult, et mingeid vettpidavaid tõendeid pole, tegu lihtsalt taktikaga.

P.S. Presidendi valimismeeskonna "Chief of staff" Mark Meadows, kes pidevalt koroonasse üleolevalt suhtunud ega pole tihtipeale maski kandnud andis positiivse testi. Ega nad nüüd ometi hakka Bidenit või FBI'd süüdistama meelega nakatamises😲

9 comments:

  1. Sul nüüd kergem hingata ja meel rõõmus!?

    ReplyDelete
  2. Ma loen su kokkuvõtteid hea meelega, sest ise olen situatsioonist juba liig kurnatud, et miskit asjalikku kirja panna.
    P.S. Igaks juhuks mainin - sa seda ikka tead, et Biden kokutabki, lapsest saati? Ta on oma kõnesujuvust elu jooksul kõvasti lihvinud muidugi, proffide abiga, aga päris kadunud see pole. Ja vanusega muidugi taas väheke süveneb. Ja väsimus toob puude rohkem välja ka. Ning selleks pole isegi mitte 77 aastane vaja olla, et hullumeelsest presidendirallist väsida, onju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tean ikka ja müts maha. Nõuab kõva pingutust ja julgust, et kõnedefektiga poliitikuks hakata. Bideni puhul on mu ainsaks mureks kõrge vanadus. Aga kui täisaega välja ei vea, eks asepresident võtab üle.

      Delete
  3. Loomulikult on Biden kôiges süüdi :) For Biden
    Hea meel on.ehk rahustab ka meie taate

    ReplyDelete
  4. Ma usun, et valdav enamus maailma riike tunneb kergendust. Võimsaima riigi ettearvamatu ja arrogantse juhiga toime tulemine kärsatas paljude poliitikute närvirakkusid. Muidugi on ka pettunuid nagu Venemaa ja mõni teine autoritaarselt juhitav riigike, kellele Trump eeskujuks.

    ReplyDelete
  5. Selline ongi Trump`i taktikaline mäng mida ta koguaeg mängib ja ise teab mis teeb. Nõrganärvilised said raskest hingelisest koormast lahti, muidugi on ainus tähtsus presidendi juures on see, kui ta pead silitab ja põlvele võtab.:)

    ReplyDelete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!