Saturday, November 28, 2020

Musta Reede juhtumised

Esmaspäeval käisin tööl ja võtsin selle eest vahetuskaubana neljapäeva ning reede vabaks.  Kaasa oli sel nädalal kodus, lootsime elamise juures veidi sättida.  Köögis vaja uus pliit ära paigutada, mis algas korraliku tulevärgi ja ehmatusega. Pole mul mingit vabandust lolluse kohta, millega hakkama sain. Täiesti tuimalt proovisin kuidas äsja poest ostetud tugevvoolu pistik koos pooleteisemeetrise juhtmega stepslisse sobib. Sobis perfektselt: käis pauk, lendas sädemeid, kaasa kiljatas ja mina vahtisin juhmi näoga stepslit. Mis mõttes ma polnud kaitsmeid maha lülitanud??? - tuli tõdeda - jumal hoiab lolle. Nojah, poest ostetud juhtmed olid kenasti teibiga kokku mässitud - maas vedeles tahma ja kärsanud teibitükke. Sihukese pulli eest tuleks elektriinseneri paberid ära võtta.

Nüüd juba reede õhtu ja mina ikka elus. Neljapäev libises kuidagi iseenesest käest, aga noh puhkama peab ju ka, eriti peale sellist shokki! Lisaks elektriasjandusele kujunes kõige närvesöövamaks asjaolu, et tööriistad on täiesti iseenesest oma asukohti vahetanud või hoopistükkis ära kadunud. Ehituspoodi pidin kolm korda külastama, ikka oli miskit puudu või ununes. Täna veel hüppasin dollaripoest läbi kui selgus, et ühtki kolmest korralikust ehitusnoast ei suutnud lokaliseerida: $ 1.25 eest sain sihukese, mis hädapärast loosi läks. Tuhandete kruvide hulgas polnud muidugi sobivaid, poest toodud 12 põrandaplaadi (paigutan seinale) pakendis oli neid vaid 6, sest number 12 tähistas hoopis plaadi paksust😡 Algus igatahes sai tehtud, esmaspäevaks ehk saan ühele poole tööga, mis arvestuslikult pidanuks mitte rohkem kui päeva võtma😜

Toredamatest juhtumistest pean mainima hommikujooksu, kui poolkogemata tuli 5 kildi elu teine aeg. Keskmine kiirus 4:29 kilomeetrile 5.47km distantsil, algusest mõõdetud 5K aeg 22:41. Reede sai igati ilusa alguse. Hommikukohvi kõrvale otsustasin Musta Reede pakkumisi uurida. Plaanis on 10 aastat vana arvuti uuendada, tütar saatis mulle mõned lingid. Mina muidugi uurisin ja puurisin seni kuni huvipakkuv emaplaat otsa sai, tütar jäi tänu minu mökutamisele ägedast monitorist ilma. Arvutikraami jälgime üldiselt PCpartpicker veebilehe kaudu, mis otseülekandes kajastab eri poodide hindu. Ootamatult tulid ühte poodi mõned uuesti müüki, panin kinni aga mingi moment jooksis net umbe ja jäin ilma - kurrrrrrat!!! Tahtsin juba füüsiliselt kohale sõita, aga kodust välja astudes selgus, sealtki müüdi viimane ära. Mis teha, elame veel arvas tütar - mis elu see enam on ilma MSI MAG X570 Tomahawk WIFI ATX AM4 emaplaadita ühmasin. Tegelt ju ilma ei jäänud aga 259 eest väljamüügil olnu eest taheti nüüd 400.

Sellised keskklassi judinad, mis peaks mõne aasta mängimist vastu pidama
Eurodesse teisendamiseks jagage CAD hind 1.5'ga
16GB mälu saan tütrelt ja videokaardi tõstan vanalt ümber.

Lõpetasin kohvi ja surfasin nats niisama kui äkki arvuti pingis. Amazonis kolm Tomahawki motherboardi soodukaga pakkumisel, ahvikiirusel klikkisin hiirega ühe ostukorvi ja enne ei lahkunud kui kaasa oli selle oma konto peale vormistanud. Protsessor kah ootamatult veidi soodsamalt pakkumisel, lisaks veel terabaidine "parimaks" hinnatud mänguri SSD, tellisin needki kohe ära, enne kui kaovad. Lõpuks sain suunduda tagasi köögiremondi juurde. Tuju hea, töö edenes oluliselt jõudsamalt, vähemalt tundus nii. Köögist enne pilti ei hakka postitama kui selle valmis saan. Päevale pani märja punkti koer, kelle olime suure askeldamise käigus unustanud - loom lasi peale kangelaslikku kinnihoidmist hiiglasliku loigu köögi põrandale. Muidu ta ikka hakkab välisukse juures käppama aga mul oli kolu ees.

Lummav varjudemäng leegivõbinas mis kaasale Rootsit meenutab

Kuidas teie Must Reede möödus, kas tegite ostusid või jäi see päev hoopiski märkamata. Meil siin koroonaolukorras ostukeskused suletud mistõttu mingit tavapärast trügimist polnud. Kõik kes oskasid ja soovisid ostlesid interneti vahendusel. Kauba saab kätte posti teel või poe ukse eest kokkuleppeliselt üles korjates. Mõned tüübid toovad ise tasuta koju nagu mu kaasa poolt Rootsi jõululaadalt tellitud küünlajalad.

2 comments:

  1. Meil oli siin täitsa ideealne Must Reede - Luminor vahetab oma süsteeme, kaardimaksed ja netipank ei tööta reede lõunast esmaspäeva lõunani. Võimas ajastus! Lisaks sellele, et selline katkestus tundub üldse uskumatu praktika siin Eestis. Mingit ostumaratoni plaanis ei olnud, vahelduseks isegi põnev mõelda, kuidas ainult sularahaga hakkama saab.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isegi mina sain postkasti Luminori hoiatuse. Vahet pole, sest siin maal kasutan teisi finantsteenuseid. Dollaripoes oli narr $1.25 kaardiga maksta, mis teha kui sula kaasas ei kanna🤪

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!