Saturday, December 26, 2020

Hommikukohv, kuusevõsud ja Ontario järv

Kohvi tavalises klaaskruusis, et ka värvi saaks nautida😀

Hommikul avastasin, et Kulta-Katariina pakis on vaid natuke puru järgi. Jõulukuu lõpu puhul avasin Presidentti Gold, mille maitse ei valmistanud pettumust, nautisin aeglaselt ja mõnuga. Kõrvale näksisin kaneelikukleid ning magusaks Ferrero shokolaadikomme. Viimased nooremalt lapselt jõulukingiks. Neile nimelt töö juurde laborisse toovad hambaarstid oma patsientidelt saadud kingitused, mida ise ei jaksa konsumeerida. Paistab, et siingi komme arsti materiaalselt tänada kui tervise tagasi saad või hammas suht valutult parandatud. Enne ei tohi anda, muidu tohter võtab äkki altkäemaksuna ja tõmbab ühe hinnaga kaks välja😜

Kaasa jutu põhjal olla minu toodud kuuse oksad kasvama läinud. Lähemal uurimisel selgus tõepoolest, et sooja ja piisava veega on mingid moodustised okste otstesse tekkinud. Ma pole kindel kas uued võsud või hoopiski käbihakatised. Mis seal imestada, nii värsket kuuske pole meil varem olnud. Novembri keskel jooksuringil märkasin naabruses pooleks murdunud lopsakat kuuske. Loodushoidlik nagu ma olen, õhtul sõitsin kohale ja saagisin mõned ilusamad käbidega oksad maas vedeleva rümba pealt. Kuna puu maja ees pikali siis linn vist ei pidanud end vastutavaks. Jooksmas käies võisin veenduda, et ma pole ainus geenius ümbruskonnas. Kahe nädala jooksul on teiste sama mõtteviisiga kodanike poolt oksi kõvasti vähemaks nüsitud.

Särav-valge maa, tume vesi ja taevas


Pealelõunal viisime tütrega koerad järve äärde jalutuskäigule. Lund oli siingi ühtlaselt vee piirini. Vesi ei tundunud pealtvaadtes üldse külm, mõistus siiski väitis, et ujuma ei maksa minna. Koko kippus küll vette, mitte niipalju ujumise pärast kui lootuses veest kive välja õngitseda. Rabelemise käigus oskas mingil momendil klaasikillu peale astuda nagu lumele jäävate veriste plekkide põhjal paistis. Vaatasin üle aga miskit suuremat haava silma ei hakanud, pehmes külmas lumes jäi veri kiiresti kinni ja minuti pärast silkas loom rõõmsalt nagu enne. Järvel oli kaks luike ja terve parv kajakaid, isegi päike tuli vahepeal välja.

Vahepeal veidi lainet, horisondil paremal Toronto kesklinn


No comments:

Post a Comment

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!