Monday, February 22, 2021

Lumine koroonatalv

Ilmselgelt on koroona ajudele hakanud kui
täiskasvanud inimene lumest Big Bird ehitab
Nagu kiusuks on just see talv iseäranis lumine, mil suusamäele minek raskendatud. Tänagi oli plaanis sõita suuski proovima, aga ilm vedas alt. Öösel sadas paks ja raske sulalumi maha, päevaks ennustas vihma. Nii hull fänn ma enam pole, kes ka vihmaga mäele kimaks, eriti kui igasugu kohvikud, restod ja üldse siseruumid suletud. Kummaline ses suhtes, et ehkki meil Torontos on "Stay at Home" piirangud, siis linnast välja viivatel teedel tõkkeid pole ja pollarid ei kontrolli. Blue Mountainist järgi uurides öeldi sealt, et kõik hooajapileti omanikud on teretulnud sõltumata kohast. Pappi on neil ju hädasti vaja, eks üritavad hukkaläinud hooajast võtta viimast.

Sihukese ilmaga saan trenni lumeajamisest, joosta poolde säärde sulas lögas küll ei taha. Eilse ilusa hommikupooliku kasutasin topelt efektiivselt ning lippasin lausa kaks tavalist ringi, kokku üle kümne kildi. Koertega pikki käike ei saa ette võtta, ilm kas liiga külm või liiga sula. Külmaga kipuvad varbakesed tunda andma, pisike muudkui tõstab jalgu ükshaaval üles ja keeldub edasi liikumast. Sulaga hakkab lumi karvadesse pallidena kinni, mis pärast tuppa veetakse. Hiljem põrandal igal pool pisikesed lombid. Päeval sulatas päike katusel, veenired tardusid räästas pakase käes õhtul ilusateks purikateks.


Kuidagi ei saa jätta lisamata tänast peaministri arvamuseavaldust, mille sarnaseid mõtteid olen isegi korduvalt rõhutanud. Saab näha kas kodanikud võtavad kuulda või lasevad ühest kõrvast sisse ja teisest välja nagu soovituslike nõuannetega kipub juhtuma. Ega ma isegi puhas poiss ole kui asi suusatamist puudutab😜
Kaja Kallas: "Lõpetuseks tahan uuesti rõhutada, et kõige suurem mõju viiruse levikule on igaühe enda käitumisel. Panen kõigile südamele: vähendage kokkupuuteid teiste inimestega ja püsige kodus." 

2 comments:

  1. Edastan siin intervjuu UK ülemkohtu kohtunikuga reisipiirangute seaduslikkusest. Sa ilmselgelt pooldad Machiavelli põhimõtteid inimeste käitumise korraldamisel, aga tasub ka teistsuguseid arvamusi kuulata, mismoodi demokraatlikus ühiskonnas ajad peaksid toimina.
    https://www.youtube.com/watch?v=EKaV2etj9YM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Demokraatia on igati tore aga pikkade kohtuvaidluste käigus viirus ei hooli meie vabadustest ja õigustest ning levib ja tapab edasi. Kahjuks on oodata ka Eestis pigem nakatumiste, haiglasse sattumiste ja surmade kiirenemist, sest piirangutega viivitatakse.

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!