Wednesday, February 24, 2021

Õnne ja tervist sajakolmandaks!!!



Kübekene sugulaste kaudu asjaga seotud, Eesti Vabariigi väljakuulutamise aktil on ka minu vanaonu allkiri!
Endla lipumasti heisati rahvuslipp ja raekojas koostati "Akt Eesti Demokraatlise Vabariigi väljakuulutamise kohta Pärnu linnas 23.(10.) veebruaril 1918 a. kell 8 õhtul". Sellele andsid allkirjad linnapea kohusetäitja J. Timusk, maakonnavalitsuse abiesimees J. Hansen, Pärnu linna poolt valitud Eesti Maapäeva saadik H. Kuusner, Pärnu pataljoni ülem staabikapten Tannebaum, maakonna miilitsaülem N. Talts, nelja erakonna, kooliõpetajate liidu ja viie seltsi esindajad.

Soomusrongil Idarindel sõdis mu vanaisa

Palju õnne ja tervist sünnipäevaks!!! 103 aastasele vanurile kulub eriti seda viimast aga praeguses olukorras on kindlasti ka õnne vaja, et koroonakriisist enamvähem omal jalal väljuda. Sünnipäeval ei taha pikalt koroonaolukorral peatuda, numbrid räägivad enda eest. Murdemoment saabub kahe kolme nädala pärast kui koolivaheaja reisuseltskonnad on oma suveniiridega tagasi kodumaal ja neid sõpradele sugulastelegi jagavad. Hullult hea õnne korral ei too nad uusi tüvesid kaasa, paraku ei tohi riik paljalt õnnele lootma jääda vaid peab otsustavalt tegutsema ja valmistuma. Valmistuma ka halvimaks variandiks nagu kogenud ohvitserid lahingu puhul. Paraku on minu arust sellega hiljaks jäädud. Milleks minna lihtsat teed nagu paljud muidu meile eeskujuks olevad riigid, kes piirid sulgesid. Teeme ikka omamoodi isepäiselt näidates maailmale kui keeruliseks saab olukorra ajada.

Allolevate piltide põhjal kahtlustan enda lumekollil kas koroonat või vähemalt linnugrippi, elukas sulaga kössi vajunud ja nokk tilgub. Paluks mitte tõmmata paralleele 103 aastase Eesti Vabariigiga😉

4 comments:

  1. Õnne ja tervist !
    Mul on nutt kurgus, kui vaatan oma FB feedi. Kenad reisipildid. Ja mõtlen õudusega, kui meil tootmine peaks seisma jääma, sest hsiguslehed.
    Loodame parimat...

    ReplyDelete
  2. Tänud ja vastu ka. Minulgi pärisreisimisest üle aasta möödas. Meil siin Canadas on mitmed tootmised mõnda aega seisnud. Just teatati, et enne juulit ei toimu midagi. Ilmselt "suvi jääb ära" lihtsalt ühe korraga ei taha kogu tõde teatada, inimesed ei kannata välja. Ma võtan ühe päeva korraga, pole mõtet muretseda selle üle mida muuta pole minu võimuses.

    ReplyDelete
  3. Pikka aega tootmisettevõttes töötanud inimesena ei saa ma endiselt aru, kuidas on võimalik tootmisettevõtet seisma panna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mis siin aru saada, see juhtub väga lihtsalt. Kui vool kaob seiskub tootmine momendiga, streigi korral antakse tavaliselt mõni päev aega, valitsuse otsusega veidi enam. Esimest kahte olen tõeliselt suures tootmisettevõttes korduvalt üle elanud, viimast seni vaid ühe korra.

      Delete

Kõik kommentaarid ootavad modereerimist!